rhiger02.jpg

Sydvestlige Sverige 1995 - anden del

FOTO's: Sotenkanalen


PÅ VEJ MOD UDDEVALLA

På vej fra Strömstad til Uddevalla var vi omkring Sotenkanalen, for at se den lidt fra oven, samt Kungshamn, hvor vi fik et kig til Smögen

Der var, som altid, en livlig trafik i Sotenkanalen.

Under opholdet på Unda Camping ved Uddevalla blev det til udflugt til Lysekil og en rotur gennem skærgården syd for Lysekil ved "Vägeröds dalar".


Trollhättan, som er en del af Götakanalen, blev igen aflagt besøg, og det på rette tidspunkt, netop som der blev åbnet for alle sluseportene, og der var flere tusinde tilskuere til stede.

FOTO: Idyl i lystbådehavnen i Ellös på nordvestsiden af Orust


Der bliver altså bare lukket noget vand igennem, når de åbner for sluserne ved Trollhättan. Det ser dog knap så besnærende ud i dagslys, som på det aftenbillede der er på foregående side, men man betages alligevel af den kolossale kraft der er i en gang opstemmet vand.

Turen fra Uddevalla til Stenungsund tog vi via øen Orust, og tiden i Stenungsund blev brugt til rundtur på øen Tjörn til Rönnäng, hvorfra der var frit udsyn til Marstrand.


FOTO: Der er fyldt op med tilskuere ved kano- og kajak-VM i Tammerfors i 1983.
Jeres forfatter sidder midt i billedet, lige foran Dannebrog.


SVERIGE ADSKILLIGE GANGE TIDLIGERE

Før Tenna blev født, har vi en gang været på ferie i Sverige, nemlig i forbindelse med at Carlo deltog i det første "Canoe World Meeting", der fandt sted på Nissan elven som en maratonkaproning over 2 dage.
Vi havde i ugen op til begivenheden lejet en feriehytte hvortil klubbens øvrige 3 deltagere ankom i løbet af ugen.

Vi benyttede bl.a. lejligheden til at aflægge Lagan elven et besøg, en elv hvor Carlo 5 år i træk var på kajakferie, først som deltager, siden som leder.
Ferierne blev afholdt som Dansk Kano og Kajak-Forbund’s sommerlejr, dels på fastlandet 10 km nordøst for Laholm, dels på en ubeboet ø ude i elven samme sted.
 

95sverige01.jpg