rhiger11.jpg

Sydvestlige Sverige 1995 - sidste del

FOTO: Logo for kano- og kajak-VM 1983 i Tammerfors


I 1983 fór vi gennem Sydsverige fra Hälsingborg til Stockholm, med overnatning på et motel undervejs, for at nå til Tammerfors i Finland for at overvære Verdensmesterskaberne i kano og kajak på kortbane.

Ved VM i kano & kajak i Tammerfors, Finland, oplevede vi for første gang rigtig mange tilskuere til et kano- og kajakstævne.
Svenskerne skal være lykkelige for den store danske repræsentation, ellers havde deres dametoer ikke fået medalje.

Overnatningen undervejs gjorde, at vi fik en halv dags turisttilværelse i Stockholm inden vi skulle ned til færgen til Åbo i Finland.

SIGHTSEEING I STOCKHOLM

Turisttilværelsen brugte vi bl.a. til at komme på en længere havnerundfart, hvor vi bl.a. kom forbi det stolte skib ”Wasa”. Vi nåede også at se ”Gamla Stan”, Rådhuset, og var inde på gågaden for at få en kop kaffe.

Her blev vi imidlertid forstyrret af en flok højtråbende danskere – uomtvisteligt medlemmer fra Lyngby Kanoklub og Gladsaxe Kano og Kajak Klub som også skulle til Tammerfors.

Hvorfor er de sk... Københavnere altid så sat… højtråbende??????


FOTO: Præmieceremoni ved VM


Turen ud gennem skærgården fra Stockholm var ubeskrivelig smuk.

En lun, stille sommeraften med ”smagen” af en høj, klar, solskinsrig dag i baggrunden – det er noget der sætter spor på sjælen.

Eneste ”aber dabei” ved turen var, at vi kom for sent op næste dags morgen – så de sejler formentlig stadig rundt med vores 2 flasker toldfri hvidvin!!!!!!!!

95sverige01.jpg