header03.jpg

Stockholm 2005 - de første 3 dage

FOTO: LOGO for forestillingen på Steninge slot.


SØNDAG 240705

Allerede i marts måned var der bestilt billetter til det vi søndag skulle ud at se nærmere på - altså dagen efter ankomst - nemlig opførelsen af "Trettondagsafton" af Shakespeare.

Stykket blev opført for sidste gang i sæsonen på Steninge Slott, beliggende ca. 25 km nordvest for Stockholm City, og opført af teateret "Spegelteatern", som i 2004 modtog en speciel kulturpris af Stockholms Kulturråd.
Spegelteatern holder hver sommer "Shakespeare på Steninge Slott" - i 2006 bliver det "Othello".

Steninge Slott Forestillingen var en friluftsforestilling på en scene i slottets baghave. Stykket blev dog indledt med at publikum blev samlet ca. 500 meter fra sceneområdet - og så gik skuespillere og publikum i samlet flok ned til scenen.

FOTO: Der var andet at se på end netop skuespil ude på arealerne til Stenininge Slot


Publikum blev modtaget ved slottets gamle lade (sat gevaldig flot i stand, og bl.a. husende Stockholms største julemarked - når den tid kommer), hvor de første replikker udspilledes.

Herefter blev publikum inviteret med ned i baghaven for at overvære, hvad der videre kunne ske ud fra startreplikkerne.

Spillerne var gode, det var sæsonens sidste forestilling på Steninge Slot - og det fornemmede man tydeligt hen mod slutningen af stykket.

FOTO: Steninge Slot


Store, sorte, truende skyer kom drivende ind fra sydøst, og da stykket sluttede, blev der åbnet op for portene ovenfra - så spillerne fik ikke al den fortjente hyldest de egentlig var berettiget til.

MANDAG 250705

Mandag var der dømt traditionel bytur i Stockholm med besøg på Stockholms rådhus og en bådrundfart.

FOTO: En total krøllet revolver, som absolut intet kan ramme.
En rigtig kuriøsitet på nærbanestationen vi brugte som udgangspunkt for vores ture til Stockholm centrum.


TIRSDAG 260705

Tirsdag var en blandet dag; lidt shopping, og om aftenen var Carlo på Stockholms Olympiske Stadion for at overvære DN_Gallan (en afdeling i IAAFs Golden League, hvor den heldige (eller dygtigste) efter sidste Golden League stævne i sæsonen kan rejse hjem med en guldbarre til en værdi af $ 1.000.000

05stockholm12.jpg