07.jpg

Sønderjylland 2011 - del 4

Billederne på denne side kan forstørres til - og lukkes fra lightbox

FOTO: Området med de historiske vandmøller ved Ballum Sluse.


Noget tættere på vores bosted fandtes Ballum sluse, og på et areal lige inden for digerne her et område med historiske vandmøller - det var især noget som interesserede "drengene".

Lidt syd for bostedet, og lidt inde i landet var vi på kig på Trøjborg Slotsruin.
Der står ikke meget tilbage af det der engang var et slot, hvor Valdemar Atterdag ifølge historien har resideret omkring år 1347, og siden 1407 Dronning Margrethe I.

Vi var også en tur længst mod sydvest, i Højer, hvor der findes små krogede gader og en gammel mølle.

FOTO: Resterne af Trøjborg Slot; i dag Trøjborg Slotsruin.


Vi var selvfølgelig også en tur ude ved Vidåslusen, hvor der også er opsat "pejlestænger" som fortæller om historiske vandstande i forbindelse med stormflode.

Lige ved P-pladsen ved siden af selve hovedslusen, var opført et INFO-hus, som meget pædagogisk fortalte om Vadehavet og de arbejder der er blevet gjort, og fremadrettet skal gøres, for at bevare Vadehavet.

Pigerne og Laurie tog en tur over grænsen for at kigge nærmere på Nolde Museet i Seebüll.

FOTO: Et kig ned i en af bådene i en af udstillingshallerne på Fiskeri- og Søfartsmuseet.


En af dagene var vi et smut i Esbjerg, hvor vi selvfølgelig var ude for at kigge på de 4 statuer, "mænd møder havet", ved Sædding Strand, samt inde på "Søfarts- og Fiskerimuseet" lige på den anden side af Sædding Strandvej. Søfarts- og Fiskerimuseet var en stor oplevelse med flere "arbejdende værksteder. Absolut et besøg værd.

En af dagene var vi også en tur i både Møgeltønder og Tønder.

I Møgeltønder var vi en tur ude at kigge på Kulturhuset Slotsfeltladen, som er en imponerende bygning. 

FOTO: Vartegnet på Tønder Kunstmuseum er dette gamle vandtårn, som indvendig, på siden af trappen er udsmykket med rigtig mange billeder af Hans Wegners værker.


Sitet her fortæller historien om laden, Møgeltønder, Schackenborg Slot og meget mere i omegnen

I Tønder var vi "en tur op og ned ad gaden" og en længere tur inde på Tønder Kunstmuseum, som rummede en bemærkelsesværdig udstilling om den danske møbeldesigner Hans Wegner. Man kunne egentlig godt have afsat en hel dag, bare til dette ene museum.

På vej hjem fra sommerhuset, tog vi den skråt over Sønderjylland til Kolding, hvor vi var en tur på Trapholt, Museet for moderne kunst. Det er et imponerende sted, som varmt kan anbefales enhver. Der er ikke kun noget at kigge på indendørs, men sandelig også udendørs - og er man heldig, kan man komme med på en "guided tour" i arkitekten Arne Jacobsens sommerhus, som ligger på museumsgrunden.


Det må i øvrigt anbefales at tage et kig på de 3 albums vi har lavet fra turen.
Der er skrevet "Emne og beskrivelse" på hvert enkelt billede.

Album 1, klik her

Album 2, klik her

Album 3, klik her

kunstiribe.jpg