rhiger17.jpg

1997 - Kajaklangtur i norges tropiske sommer - del 2

FOTOs:
Lista fyr set fra vandsiden.
Sandstrand midt på klippekysten.


Hen mod slutningen af andendagen, da vi havde rundet Lista, ændrede kystlinien karakter.

Landet blev fladere og mere afrundet i sine former, og pludselig, lige vest for Huseby, dukkede et fatamorgana op på kysten.

En hvid sandstrand der var ca. 200 meter bred og 50 meter ind i landet. Her slog vi lejr den anden nat, og fik badet med den fineste fine sandbund under os.

FOTO: Lindenes - ser ikke ud af meget, men er STOR.


Trediedagen roede vi først i en meget forreven skærgård indtil vi rundede Lindenes, Norges sydligste fastlandspunkt, og så pludselig i en skærgård så skøn, så skøn med masser af vegetation og hytter på alle øer af nogen størrelse.

Hjemmefra var lavet aftale med Annie & Birger (de har ret meget med Tour de Gudenå at gøre) om et muligt møde i Mandal, hvor de ville spendere millionbøf, pasta og rødvin.

FOTO: Udsigt fra Bodø ind mod land mellem Mandal og Kristiansand.


Der var mange sandstrande ved Mandal, hvor den søgte camping-plads kunne gemme sig bag. Men det lykkedes, vi løb i hinanden, maden smagte, og vi hyggede os fortrinligt denne aften.

I Mandal valgte vi at holde den første fridag for at lade kroppen få lidt hvile. Vi havde nu tilbagelagt 128 km på 3 dage, og i snit været på vandet i ca. 5½ time om dagen. Vi var fri af skader og så optimistisk frem til de næste dage.

FOTO: Forfatteren i favoritposition.


Mange har spurgt - og også fået svar - om ikke det var svært at være på tur sammen (2 personer med et så forskelligt temparement). Dertil blot dette: NEJ, det var det ikke!!!

 

yoo-a-kim_top_profile.gif