Ferie i det sydøstlige Sverige sommeren 2001 - anden del


Fotos herover:

Alle feriedeltagerne var på vandet.


Lørdag startede vi så turen til Sverige med HH-Feries fra Helsingør til Helsingborg sidst på formiddagen. Vi var i god tid, så vi holdt et langt frokosthvil ved en idyllisk lille skovsø, der – som så meget andet i Sverige – viste sig at været et reservat, i dette tilfælde et fuglebeskyttelsesområde.

Umiddelbart efter kl. 1600 ankom vi til sommerhuset som vi fandt, selv om der var en fejl i vejbeskrivelsens sidste del.

Huset og placeringen levede til fulde op til vore forventninger.

Resten af lørdagen blev brugt til at pakke ud, lægge kajakkerne klar på bådebroen og gå en lille tur i den nærmeste omegn for at se på forholdene.

Til aften stod sommerhusets grill for sin første prøvelse med et acceptabelt resultat (svenske trækul er altså ikke noget at skrive hjem om), og så blev første afdeling i Rommy-turneringen afviklet.

Dagens temperatur 28 – 30 grader. Det var en varm køretur!

Søndagen blev brugt til at udforske vandene ud for Garnanäs, først Carlo og Inge lidt mod vest, så Carlo og Tenna lidt mod øst, og hen på eftermiddagen Carlo en tur på 5 kvarter mod vest.
Turen gik rundt om Tjärø, hvortil der er færgeforbindelse både fra Järnavik og Rönneby.

Tjärø er udlagt som en slags nationalpark, og er et yndet udflugtsmål for mange svenskere og benyttes herudover som svajeplads af rigtig mange lystsejlere.

Sidst på dagen blev den jolle der hører til huset afprøvet – det var ikke den helt store succes. Og så stod grillen for endnu en prøve, men det var kun med nød og næppe at der blev et acceptabelt resultat ud af anstrengelserne. Anden afdeling af Rommy-turneringen blev afviklet.

Dagens temperatur 26 – 28 grader.

Mandag kørte vi ind til Rönneby.

Vi fandt straks en P-plads lige i nærheden af strøget, og befandt os kort tid efter på en længere vandring (Tenna syntes det var ulideligt langt) ud til Rönneby Brunn, ind gennem det gamle kuranlæg og op gennem en speciel oplevelsessti. Her kom man forbi en japansk have, en dufthave og flere andre specielle haver.

Da vi, et par timer senere, var tilbage i centrum, knurrede maverne og bilen skulle flyttes for ikke at overskride parkeringsrestriktionerne.
Vi fandt os noget spiseligt, og gik herefter på indkøb i et supermarked der bare havde alt. Vi fik et par positive overraskelser undervejs m.h.t. priserne på madvarer i Sverige, og så havde de briketter til grillen – så nu kunne der grilles med godt resultat!