2014 Sommerfierie i Ungarn - Szeged dag 2

I dag er det første finaledag - og så oven i købet med 3 danske både fra morgenstunden og en lige før frokost - og det kunne ses på tilskuerpladserne, bare se billedet herunder.

Første båd i ilden var Jonathan og Thomas i B-finalen i Junior K2 1.000 meter.
De lavede en rigtig godt disponeret løb, hvor de undervejs var nr. 6 ved 250 meter, nr. 4 ved 500 meter, nr. 2 ved 750 meter for at slutte med at være nr. 3 da de passerede målstregen.

Næste båd i ilden var A finalen for Dame Junior K4 500 meter med bl.a. Nanna Aagaard og Katrine Græsbøll Christensen fra Silkeborg.
De klarede en 7. plads i land.
Også flot roet af dem.

Næste båd i ilden var A-finalen for Herre Junior K1 1.000 meter, hvor Morten Graversen fra Silkeborg var een af medaljefavoritterne.
Han svigtede ikke (Man er vel fra Silkeborg !!).
Han roede et disciplineret og veldisponeret løb som resulterede i en SØLVMEDALJE. (nr. 4 ved 250 meter, nr. 5 ved 500 meter, nr. 6 ved 750 meter og ved passage af målstregen nr. 2 og sølvmedaljevinder (ind til 20 meter før mål lignede det ellers en broncemedalje, men så valgte deltageren fra CZE at tage en badetur lige inden målstregen (og han førte ellers !!))).


FOTOs herover:

Morten Graversen med medalje og "kost".
Et par stolte forældre blandt de danske tilskuere.


Næste båd i ilden var A-finalen for Dame U23 K4 500 meter, hvor pigerne sluttede på syvendepladsen.

Efter at pigerne havde roet deres finale, og vi havde fået et stort bæger kold, frisk frugt til at læske os på, drog vi ind til selve Szeged by for at komme på "PICK salami & paprikamuseum" når de engang åbnede.

Vi fandt en P-plads ved centrum, spurgte os for med hensyn til P-afgifter, og fik at vide, at det var gratis at parkere i weekenderne.
Snart befandt vi os i byens centrale plads, hvor borgmesterkontor, kommunekontor, centrale politistation m.v. er til stede.
Alt det ser man bare ikke noget til, for det ligger på hver sin side af en stor park på velsagtens 150 x 800 meter, en park med rige blomsterdekorationer, skulpturer m.v..
Fortsatte videre lige frem og kom omkring byens universitet og var et smut inde i den katolske katedral (den var flot indenfor, men også meget, meget mørk).


FOTOs herover:

Ny og gammel arkitektur mødes.
Den rektangulære plads midt i Szeged er meget grøn, og fyldt med statuer og mindesmærker.


Fordrev den sidste tid inden afgang til "PICK salami & paprikamuseum" med at slå os ned på vel nok byens største fortovsrestaurant og få noget vi aldrig tidligere har prøvet, men bestemt er et forsøg værd en anden gang: iskaffe (afkølet expressokaffe gemt under isterninger, vanilleis og flødeskum) ved siden af var et lille glas med vand til at tynde kaffen i fald den var for stærk.

Det var faktisk rigtig mums.

Så kom tiden, hvor "PICK salami & paprikamuseum" skulle aflægges besøg.
Det er et besøg vi bestemt ikke fortryder, og varmt kan anbefale andre også at gøre.
Pick familien så tidligt mulighederne for lave en salamiproduktion i Szeged, og udnyttede lokale råvarer til at lave een af verdens bedste salamier.


FOTOs herover:

Billede fra museets hjemmeside.
Tilskuerne har det dejligt i solen - men for pokker, det var varmt.


Eftermiddagens semifinaler bragte Emma i finalen på Dame Junior K1 200 meter efter en andenplads i semifinalen.
Også Orion og Lasse i Herre U23 K2 200 meter klarede sig videre til A-finalen via sejr i semifinalen.

Aftensmaden blev igen indtaget hos Kervárosi Vendéglö.

Vi følte os allerede som stamgæster, da værten serverede en lille skarp apperetif sammen med de bestilte drikkevarer til bøfferne (der var desværre en del sener i kødlunserne).