Turen går til Færøerne sommeren 2018

Inge har, siden hun i 1981 var på Island som del af Danmarks Idrætsforbunds ungdomslederdelegation til et fællesnordisk udvekslingsprojekt, sagt, at nu manglede hun bare at komme en tur til Færøerne - så havde hun besøgt alle de nordiske lande inklusive Grønland, Island og Færøerne.

Carlo på den anden side har hele tiden hårdnakket postuleret, at han da godt nok ikke gad tage til Færøerne - det havde han set tilstrækkelig til, i hvert fald fra vandsiden, i de år han var i Søværnet og sejlede fiskeriinspektion bl.a. i færøske farvande.


FOTOs herover:

Kort over Færøerne
Så stævner Norröna ud fra Hirtshals med kursen sat mod Tórshavn


Og når dertil lægges, at Carlo har det rigtig dårligt i 2-3 uger efter at have været oppe at flyve, jamen så var Inges ønske ikke inden for rækkevidde!!!!

Her i huset holder vi avis, nemlig "Midtjyllands Avis" (tidligere "Silkeborg Avis") og modtager selvfølgelig også den ugentlige "dørmåtte-ugeavis", her i området med navnet "Ekstra Posten".
I begyndelsen af februar begyndte både avisen og ugeavisen af annoncere med en "Læserrejse til Færøerne".

Midt i februar tog Carlo så lige rø... på Inge.

Carlo lavede lidt research omkring alternative rejsemuligheder.
Resultatet blev, at Inge flyver med rejseselskabet t/r fra Billund; Carlo tager Smyril Line t/r fra Hirtshals (har fået passende prisreduktion på "rejsepakken" for ikke at skulle benytte et flysæde, og bruger så beløbet til at betale størstedelen af færgebilletten inklusive kahyt og forplejning).

Rejsearrangørens daglige beskrivelser herunder i tabs.

Mandag

Efter ankomst til Vagar Lufthavn, samt toldbehandling, bliver vi i bus (ca. 1 time) transporteret frem til Færøernes hovedstad -Tórshavn - vor base de næste 7 nætter. Indkvartering på Hotel Hafnia i de reserverede værelser.
Udflugt: Slentretur gennem det gamle Tórshavn.
Slentretur i kvarteret omkring Hotel Hafnia. Tinganes med de smalle gyder, de typiske brunmalede eller sorttjærede færøhuse er en speciel oplevelse. Vi lærer området at kende.

Tirsdag

Udflugt: Rundtur på den sydlige del af Østerø, Saksun samt Nordens Hus i Tórshavn.
Kl. 0900 afgang med bus mod det specielle naturfænomen Saksun, hvor der bliver tid til et besøg ved den lille kirke. Videre over broen til Østerø. Færøernes uldproduktion har gennem århundreder været berømt. Nu foregår forarbejdningen ovedsageligt i udlandet, men der er stadig færinger, som forsøger at holde traditionen i hævd. Vi vil stoppe, besøge en fårebonde og høre om uld på Færøerne anno 2018. Et besøg i Frederikskirken på Nes forsøger vi at arrangere inden hjemturen til Tórshavn. Dagen slutter med at besøge Nordens Hus i Tórshavn. Retur ved Hotel Hafnia ved 16-tiden.

Onsdag

Udflugt: Bustur med besøg i Kirkjubøur.
Kl. 0900 kører vi mod Færøernes historiske centrum i Kikjubøur beliggende ca. 10 km fra Tórshavn. Besøg ved den ufuldendte Magnuskatedral, den lille Olavskirke samtden maleriske kongsbondegård, hvor 17. generation af familien Patursson bor privat.

Ved 13-tiden tilbage ved hotellet i Tórshavn.

Udflugt: Rejselederen tilbyder. Kl. 1430 Afgang fra hotellet til fods for rundvisning på Kunstmuseet (entre ej inkl.).

Torsdag

Dagens tekst fra arrangørernes beskrivelse.

Udflugt: Det nordlige af Østerø med bygderne Eidi, Gjógv og Elduvik, samt Klaksvik på Bordoy.

Afgang kl. 0830. Vi kører til "broen" og langs sundet forbi bygden Eidi, hvorefter opstigningen starter til passet for foden af Slættaratindur, der er Færøernes højeste punkt på 882 meter.

Ophold i Gjógv, en bygd hvor tiden står stille. Man må en tur ned til stedets naturhavn! Efter et stop for frokost vil vandretur (ca. 1 time) på en fåresti langs havet være en enestående oplevelse. Udsigten til de øvrige øer er fantastisk (denne tur kan alene gennemføres i tørt og sigtbart vejr). HUSK SOLIDT FODTØJ!!

Videre gennem Færøernes længste tunnel når vi Klaksvik - Færøernes næststørste by - for spændende besøg.
Tilbage i Tórshavn ved 1730.

Fredag

Udflugt: Det ukendte Tórshavn.
Denne formiddag vil vi spadsere en tur gennem et af de kvarterer som turister sjældent oplever. Måske en dør åbner sig undervejs.

Udflugt: Sejltur til forbjergene ved Vestmanna.
Afgang kl. 1315 for de, som ønsker at deltage i udflugten. Bussen kører til Vestmanna, hvor vi går ombord i Lamhaugs båd, der ligger klar til at sejle os til de berømte fuglefjelde ved Vestmanna-forbjergene. Sejlturen tager ca. 2 timer, og man bør have varmt tøj med! Sejlturen betales direkte på turen (kr. 295,- pr. person - kun kontanter.).
Tilbage ved hotellet ca. kl. 1715.

Lørdag

Formiddagen til fri disposition.
Udflugt: Besøg på Nólsoy hos Færøernes fugleekspert nummer 1

Kl. 1215 mødes vi foran Hotel Hafnia. Afgang mod havnen og den ventende postbåd. Efter 20 minutters sejlads modtages vi på Nólsoy af ornitolog og konservator Jens-Kjeld Jensen. Vi er glade for, at han vil bruge nogle timer i vort selskab. Vi vil høre om øen, dens liv og ikke mindst om fuglene.

Sidst på eftermiddagen tager vi postbåden retur til Tórshavn.

Middag på hotellet kl. 1830.

Søndag

Udflugt: Enestående udflugt til Skuvoy.

0900 afgang fra hotellet til rutebilen ved havneterminalen.
Via Sandoy ankomst til Skuvoy ved 11-tiden.

En dag i en forunderlig verden med Tummas Frank Joensen og fru Elizabeth - - - vi vil opleve en unik natur og fornemme, hvordan det er at bo tæt på "verdens ende".

Efter tur rundt på øen, samt frokost i vores værters stuer, afhentes vi af båden.
Via Sandoy kommer vi tilbage til Tórshavn ca. kl. 1915.

HUSK SOLIDT FODTØJ, VINDTÆT TØJ!

Middag på hotellet kl. 2000.


FOTOs herover:

Så fortryllende flot kan Færøerne se ud i solskinsvejr.
Hovedbygningen på Tinganes.


Carlo vil så ankomme til Tórshavn aftenen inden rejseselskabet kommer midt formiddag den efterfølgende dag, og tager færgen retur til Hirtshals sent om aftenen dagen inden rejseselskabet bliver vækket meget, meget tidligt om morgenen for lige at se en enkelt seværdighed inden flyafgang fra Vagar lufthavn mod Billund kl. 0930.
Carlo har oven i købet fået det arrangeret således, at han ikke skal skifte hotelværelse efter første overnatning i Tórshavn.

Således forberedt blev de sidste rejseforberedelser gjort frem mod afgang.
Bl.a. blev der reserveret parkering på overvåget P-plads i Hirtshals (der er ikke lovning på P-pladser i umiddelbar nærhed af færgeterminalen).