Krakow 2013 - dag 4

Fredag den 7. juni

Vejrudsigt for Zakopane for dagen:
Sol, let overskyet ind imellem og op til 25°C og regn hen på eftermiddagen.
Det passede på en prik!
Kl. 1505, da vi var på vej retur til bilen efter at have vandret gågaden i byen Zakopane frem og tilbage, åbnede sluserne ovenfra!

1½ times kørsel mod syd ad veje af fortrinsvis god beskaffenhed, så var vi fremme i Zakopane.

Vi havde begge haft propper i ørerne af og til på vej derned, hvor det gik pænt op og ned - et enkelt sted havde det faktisk karakter af hårnålesving for at stigningen ikke skulle blive for stor.

Da vi kom frem til det sted som TomTom var programmeret til, stod HS134 hopbakken lige foran os og lagde sig ind i og op ad en høj klippeside.
Ovre til venstre var et ældre anlæg med 3 bakker med K-punkt på 35, 65 og 85 meter.
Endnu længere mod venstre, godt gemt, var en rigtig begynderbakke med K-punkt på 15 meter.

Den store skanse og de 3 skanser samlet i eet anlæg, var alle klargjort til sommerspringning (specielle kunststofmåtter med børsterne rettet i afløbsretningen) på bakken og første del af afløbet.

Carlo havde hjemmefra fået berettet om en tandhjulstrukket bane fra bunden til toppen af den store bakke - sådan en bane med 2 vogne som mødes på midten, og for at komme forbi hinanden skal i rundkørsel midt på strækningen.

Sådan er det ikke i dag.
Nu er der en skilift til toppen og retur !

 
FOTOs herover:

Hopbakken i Zakopane troner op ad bjergsiden.
Sådan er udsigten ned over bakken fra toppen.


Flot udsigt fra toppen - men jeg skal altså ikke nyde noget af at springe (Inge skulle ikke en gang med til toppen).

Området neden for bakken er oversået med boder, hvor der sælges mad af alle slags, inklusive polske specialiteter, skind, skindvarer, uld, uldvarer og fåreost i alverdens afskygninger.
På området var man i fuld gang med at etablere diverse små tivolier og børneforlystelser, og alt bar præg af, at man gjorde klar til sommerens turiststrøm.

Da vi havde set det vi ville, kørte vi ind til selve byen Zakopane og gik en tur frem og tilbage på den "mest turistede gågade" vi nogensinde har oplevet.

Det var der ikke ret meget opløftende i, og så var ca. hveranden forretning / bod et sted hvor man kunne købe fåre-, gede- eller almindelig ko-ost, enten som naturel eller røget.
Røget ost i lange baner . . . . de var lidt salte / stærke i smagen.


FOTO herover:

Det er bare ost alt sammen !!


Da vi var kommet 10-15 km nord for Zakopane, holdt regnen op, og vi var i bagende solskin resten af vejen tilbage til Krakow.

Aftensmaden blev indtaget på Kuchnia u Doroty, ul. Augustinska 4, som serverede typist polsk mad.
Vi fik kartoffelpandekage med stroganoff, d.v.s. en stor kartoffelpandekage, hvor der var lagt stroganoff på den ene halvdel, og så var den anden halvdel foldet hen over og lige dekoreret med lidt syrnet mælkeprodukt a'la creme fraiche.
Husker ikke, hvad det kostede, men stedet bliver ikke besøgt en anden gang - det virkede, ud fra de øvrige tilstedeværende kunder - lidt for meget af "stamrestaurant".