Familieferie i Berlin 2004 - anden del


FOTOs herover:

Her over står vi og venter på sporvognen for at komme ind til Köpernick.
FOTO: På kanalrundfarten så vi bl.a. dette spektakulære skue.


Søndag skulle vi først og fremmest finde ud af hvordan man kom fra A til B til C i denne storby, dernæst på kanalrundfart og til sidst i teateret, så vi skulle først af sted fra huset efter frokosttid.

Carlo roede en lille tur på Langer See op mod Köpernick om formiddagen, og var nær kommet med i tyskernes afholdelse af "Deutsche Meisterschaften im Rudern" (det foregik altså i scullere, 2'er med og uden styrmand, 4'er med og uden styrmand og otter - og så selvfølgelig baglæns) på banerne ud for rostadion i Grünau.

Efter frokost tog vi bilen ind til Köpernick, hvor vi købte hver et "7-dages-kort", som gav adgang til al offentlig transport i Berlin.

Så kastede vi os ud i det; tog S-toget ind til Jannovitzer Brücke, hvorfra vi var på en 3½ times lang tur rundt på floden Spree og tilstødende kanaler, en tur kaldet "Die Brückenrundfahrt" - og broer, det var der masser af.

Berlin har flere broer end Venedig, Paris og Stockholm tilsammen.

På turen under broerne, der var på ca. 24 km, kom vi også forbi mange af de seværdige steder i Berlin.


FOTOs herover: Besøg i Berliner Zoo.


FOTO her til venstre (herover på smartphones):
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche i Berlin. Opført som en mindehal mod krig.


Søndag aften var der bestilt billetter til McBeth i teateret Sophiensäle, men da vi nåede dertil, viste det sig at forestillingen var aflyst p.g.a. sygdom (de ville rent faktisk først have premiere dagen efter).

Mandag startede vi med at tage en tur i Zoologischer Garten for bl.a. at hilse på pandabjørnen.

Det lønnede sig at være tålmodig, pandabjørnen var hjemme - ikke i den friluftsgrotte, hvor den var skiltet til at skulle være, men i en mindre indhegning næsten lige ved siden af.

I Zoologischer Garten kom vi igen ud for et af livets pudsigheder.

Intet sted i verden kan man undgå at løbe på danskere; det var vi godt klar over.

Men, tage til Berlin, og så løbe på een af Carlos arbejdskollegaer; det stod der ikke noget om i drejebogen.

Herefter tog vi en slentretur på Kurfürsten Dam, og ned i en biks med perler i tusindevis, som Tenna ville aflægge et indkøbsbesøg.

Meget af vores vandretur foregik med Gedächtnisskirche inden for synsvidde.

Dagen sluttede med et besøg i KaDeWe (Kaufhaus Des Westens), hvor man faldt "helt på rumpeteren" over udvalget - især i afdelingen for hårde hvidevarer og slagter-, fiske- og specialitetsafdelingen på 6. sal.