Familieferie i Berlin 2004 - femte del


FOTOs herover:

I Treptower Park er der mange ting at kigge nærmere på.


Fredag var en "hvad skal vi nu?" dag.
Vi tog ind til Treptow, hvor vi gik en længere tur i Treptower Park, hvor der er anlagt et gigantisk anlæg til minde om 5.000 faldne russiske soldater i kampen om at befri Berlin ved anden verdenskrigs afslutning.
Anlægget var godt nok noget større end vi havde forestillet os, men flot det var det - og bliver endnu flottere, når man er færdig med at renovere granitbelægningerne og hele parkens vartegn, en 12 meter høj bronzestatue på toppen af en museumsbygning.

Museumsbygningen var lukket p.g.a. renoveringen.

Så skulle vi finde det eneste tilbageværende vagttårn fra murens tid, et vagttårn, der er indrettet som "Museum der Verdbotenen Kunst".
Også denne museumsbygning var lukket p.g.a. renovering.

Så tog vi over til Köpernick, hvor vi fandt ned i Alt Köpernick - også her er stort set alt under renovering, så det fik vi ikke ret meget ud af.

Som det sidste på turen, var vi en tur inde på rostadion i Grünau, hvor der var voldsom aktivitet.
Det var hverken af robåde eller kanoer og kajakker, nej, der skulle lørdag og søndag afholdes et stort internationalt stævne med "formula boats".

Rostadion ligger ud til Langer See på vestbredden, og til begge sider for rostadion ligger et utal af roklubber og kano- og kajakklubber, lige som den tyske udgave af Team Danmark Elitecenter, nemlig "Leistungszentrum Rudern" og "Leistungszentrum Kanu" har til huse lige ved siden af rostadion.

Dette store, fælles, Leistungszentrum er en kollos med plads til over 100 både, og har en en indkvarteringsafdeling; et 6 etagers hus med administration og bespisningsfaciliteter for neden - det er bare stort.


FOTOs herover:

Pause på rasteplads på vej hjem igen.
Scoreboard ved "Grünauer Regattaastrecke"


Lørdag var vi ude af vagten godt kl. 9, og hjemme lidt før 18 efter diverse pitstop (og et shoppingstop ved grænsen) undervejs.

Selv en gang "kørsel i blinde" gennem Hamburg p.g.a. vejarbejder på motorvejen, fik en lykkelig og hurtig afslutning (jeg tror faktisk vi "tjente" tid og km på omkørslen).

Hele turen blev på 1440 km.
Strækningen fra Silkeborg til huset på Karolinenhofweg var på 667 km.