Sommerferie 2014 i Budapest og Szeged

2014 - og vi er tilbage ved tidligere tiders "opskrift" på, hvordan vi holder ferie.

Finder ud af, at der et større kano- og kajakstævne i et land, hvor vi ikke tidligere har været.

I dette tilfælde Verdensmesterskaberne for U18 og U23 roerne til afholdelse i Szeged i det sydlige Ungarn i perioden fra den 17. til den 20. juli.

Finder ud af, at Szeged ligger ca. 180 km syd for Budapest, så det må blive en kombination af Budapest og Szeged.

Får i god tid - allerede i januar - bestilt lufthavnsparkering i Kastrup, flybilletter til Budapest, 4 x overnatning i Budapest, billeje, 2 x overnatning i Szeged og til slut 1 x overnatning i Budapest inden hjemrejse.

Vores forudanelser viste sig at holde stik - 1/3 af det danske landshold består af roere fra Silkeborg - så der bliver da nogen at heppe på.

Tager af sted mandag den 14. juli.
Returnerer til Danmark mandag den 21. juli (på Carlo's fødselsdag). Så kan vi være hjemme for at fejre Tenna's fødselsdag tirsdag den 22. juli.

Kørte hjemmefra i tørvejr, men det holdt snart op.
Småregn, lidt tørvejr OG et stykke hvor det stod ned i "lårtykke stråler"; så meget at motorvejshastigheden pludselig kom ned på 50-60 km/t for at undgå aquaplaning. Flere steder lå der op til 5 cm vand tværs over samtlige 4-5 spor på motorvejen.


FOTOs herover:

"Leben" foran og bag afgangshallen i Kastrup.


Ankommet til lufthavnsparkering P17 (helt ude på landet) mødte vi et skilt om, at der var overbooked, og at vi derfor skulle køre til P4 og melde vores ankomst. Vi blev lukket ind uden at der blev stillet spørgsmål, og fandt en plads tæt på udgangen, som befandt sig lige ud for indgangen til Terminal 2 - hvor heldig har man lov at være?

Elektronisk indcheckning efter lidt besvær med at finde den rigtige bookingkode og aflevering af bagage via selvbetjening, og så en bid brød inden planmæssig afgang kl. 1920.
Jo da. Godaw do. Først udsat til 2000, så 2020 og til sidst 2030, og reelt af sted 2040. Det var da godt, at vi havde et telefonnummer til Boomerang Hostel i Budapest, så vi kunne fortælle om forsinkelsen i forhold til afhentning i Budapest lufthavn.

Kunne undervejs fra lufthavnen til Hostel konstatere, at lufttemperaturenved 23-tiden lå på 20° ved lufthavnen (efter regnfald kort forinden) og 23° inde ved Hostel.
Så - det blev altså sent inden vi ramte køjen.

Da vi ankom som par, fik vi en separat "lejlighed" på førstesalen.


FOTOs herover:

Vores indkvartering i Budapest var på Boomerang Hostel, Bank Utca 7. Receptionen befinder sig på anden sal.
Bag døren på det øverste billede var vores fælles toiletter og badeværelse - fælles med 3 øvrige værelser, som lå længere tilbage i indgangspartiet.
Læg mærke til rummets højde.
Der var ca. 3,5 meter til loftet i lejligheden!!


Må håbe, at dagen i morgen ikke giver lige så mange problemer.