Ferie i Poznan, Polen, 2009, anden delFOTOs herover:

Fuld gang i nyplantning foran det nyrenoverede hotel
Midt i Poznan


Ilonn Hotel er en nyrenoveret bygning med stuen, 1., 2., 3. og 4.sal.

Hotellet ligger ca. 8 km fra bycentrum med mindre virksomheder til to af siderne, blokbebyggelse til den tredje side og villakvarter til den fjerde side.
Arealerne omkring hotellet var man i færd med at plante til.

Vi blev hjertelig modtaget, selv om de ikke kunne finde vores reservation (så var det da godt vi havde taget et print med af bekræftelsen).
Vi fik også udleveret kodekort til "High-speed-internet" som de kaldte det i omtalen af hotellet - jeg kunne nu ikke konstatere noget specielt high-speed over forbindelsen, men forbindelse, det var der.

Til en begyndelse havde vi lidt besvær med at finde ud af at få tændt lys på værelset - et besøg i receptionen afklarede problemet.
Man skulle placere låsekortet i en boks lige inden for døren, og vupti, så var der lys.

Restaurationen på hotellet var upåklagelig.
Godt og varieret udvalg - og så til de priser; man kunne blive helt forfalden til at slå sig ned i Polen, så billigt var det.
Dagens aftensmad stod på ørred til Inge og laks til Carlo.

MANDAG

Efter morgenbuffetten ville vi tage offentlig transportmiddel ind til centrum.

Vi havde hjemmefra læst, at man skal have billet, allerede når man stiger på bussen, og at billetter kan købes i stort set alle butikker og kiosker.
Det blev bekræftet af receptionen på hotellet, som henviste til en kiosk, som lå i en bygning lige bag hotellet.
Carlo forsøgte med både tysk, engelsk, dansk og fagter at gøre damen forståelig, at vi skulle have et par busbilletter ind til centrum med bus nr. 78.

Det VILLE bare ikke lykkes - damen forstod absolut intet fremmedsprog.

Retur til hotellet, hvor et par meget imødekommende receptionister skrev et par ord på en gul "Post It".

Da damen i kiosken læste beskeden på den gule lap, var hun overhovedet ikke i tvivl, og påpegede, at skulle vi til centrum (vi havde nu også medbragt en køreplan for bus 78, så vi kunne vise hende, at vi skulle fra den ene endestation ved hotellet, til endestationen i centrum), skulle vi hver have 2 billetter.


FOTOs herover:

Mindesmærke for folkeopstanden i Poznan
Banegårdens rangerområde.


For 2 personer ind til centrum kostede det ca kr. 10,-.

Det var noget af en færdselskulturel opvågningstur i bus ind til centrum sådan en mandag formiddag i den sene myldretid.

Det var da godt, at vi valgte den offentlige transport frem for at forsøge os på egen hånd - her herskede i nogen grad den stærkes ret, og enkelte steder var der almindelig højrevigepligt for sidevejene, selv om man helt åbenlyst kørte på den større at de to veje som mødtes.

Ankommet til centrum var vi helt lost, for vi havde ikke noget kort over centrum (eller byen for den sags skyld - det var jo Fru Garmin, der havde vist vej til hotellet).