ENDNU EN SKØN HANSESTAD
Fredag indleder vi turen mod Danmark.
Undervejs gør vi stop ved den gamle hansestad Wismar. Her vil vi på en byrundtur opleve et genopbygget Wismar, hvor det er byens middelalderlige gadestruktur med Nordtysklands største og smukkeste markedsplads på 10.000 m2 og de mægtige katedraler, der gør byen til noget helt specielt.
Herfra fortsætter vores hjemtur og med passende pauser undervejs, ankommer vi til Danmark først på aftenen.

Fredag den 27/09-2024
Op kl. 0630 (Inge i bad) og 0700 - morgenmad og så afsted fra hotellet med retning mod Danmark kl. 0900.

På vej mod Wismar fik alle igen fornøjelsen af at se en rigtig stor flok traner, som mæskede sig på en mark ca. 20 km syd for Rostock - selv om det der med traner overhovedet ikke var nævnt i arrangørens rejsebeskrivelse, blev det ligesom et gennemgående tema at man holdt udkig efter tranerne.

Første stop på vejen hjem blev i Hansestaden Wismar, hvor der blev budt på en kort byvandring til endnu en Maria Kirche (kun tårnet står tilbage efter at byen blev sønderbombet under 2. verdenskrig), derefter via Marktplatz ned til havnefronten, hvor vi stoppede ved den sidste tilbageværende, oprindelige byport.
Herefter var der ikke mindre end små 3 timer på egen hånd inden bussen lettede videre mod nord.
Annie og Inge tog en tur ud over havneområdet (i tilnærmelsesvis stormende kuling), medens Carlo tog den på kryds og tværs gennem bymidten for til sidst at ende på Marktplatz igen.

Fra Wismar til grænsen var indlagt et enkelt "tissestop", og da vi nåede grænsen var det hos Fleggård i Padborg lige syd for grænsen.
Der blev ikke lavet indkøb i Fleggård, men det var ved at være spisetid - så selvfølgelig skulle turen sluttes af med en gang "currywurst" (det viste sig at der på dagen kun var "megacurrywurst mit pommes" - en kleppert af en pølse på 50 cm).
Fra grænsen og nordover kom vi gennem flere regnbyger, men kunne se på de omkringliggende marker, at det da vist havde regnet en hel del for nylig.
Vi var hjemme ca. kl. 2000 - og da TV-Avisen tonede frem kl. 2100 erfarede vi, at dagen havde været den mest regnvåde septemberdag nogensinde målt i Danmark med hele 145 mm regn i Esbjerg og nærmeste omegn.

Resume
Godt tilrettelagt tur, men med lidt for mange - og for lange - perioder med "tid på egen hånd".
Vejret var vi rimeligt heldige med - der var kun en enkelt dag med regn i luften.