Et par fridage på Bornholm 1999
også kendt som "Østersøens Perle"

Turen derover gik omkring Snekkersten, besøge Inges behjælpelige brormand, og sammen med ham og hustruen aflægge besøg på Kronborg, hvor kun een af os tidligere havde været.
Kajakken var også med, så Carlo fik roet et par ture hhv. syd og nord for Helsingør.


FOTOs herover:
Kort stop ved Falsterbo på vej mod Ystad.
Det gamle fæstningsværk, Trelleborgen.


Turen fra Snekkersten til Bornholm foregik en helt almindelig tirsdag, og gik ind omkring den gamle danske bispestad Lund, hvor ingen af os tidligere havde været.

Her blev vi navnlig imponeret af at se den gamle domkirke - den er godt nok stor.

På vores videre færd gennem Sverige, for at nå frem til Ystad og færgen kl. godt 19, var vi ude at kigge på Falsterbo kanal.

Det er svært at forestille sig, at Bornholmsfærgerne (København - Rønne) tidligere sejlede gennem denne kanal for at spare tid og brændstof i forhold til at sejle uden om Sveriges sydvestligste punkt.

Da vi kom frem til Trelleborg faldt snakken på den danske udgave af Trelleborg, vikingeborgen, og bedst som snakken gik, var der et turistattraktionshenvisningsskilt til "Trelleborgen". Vi havde god tid, så vi måtte op for at se hvad det var for noget.

Fandt en rekonstruktion af en gammel vikingeborg, hvis fysiske eksistens først blev opdaget i 1990'erne i forbindelse med at der skulle opføres et større antal nye boligblokke i en ældre del af byen.

Da havde man opdaget tydelige spor efter gamle pælefundamenter, og nu var boligbyggeriet kraftigt reduceret, og ca. 1/4 af den gamle vikingeborg rekonstrueret.

Kort efter kl. 22 ankom vi så til sommerhuset.

Kontrakten havde nævnt, at huset kun lå 10 meter fra vandet, hvilket vi havde ment var umuligt, og at der måtte være tale om 100 meter.

Det viste sig, at lejekontrakten var korrekt udformet - huset lå kun 10 meter fra vandet.

Det var en stille og rolig aften, mildt, og stadig med sommeraftenens specielle farvepalette på himlen.

Dagen efter havde idyllen fået en anden lyd.

Nu var det blæst op, og vinden kom fra vest og sydvest, så nu fik vi rigtig lyden af bølgeskvulp at høre.
Det kunne nu ikke genere synderlig meget, for huset lå stadig på et eventyrlig dejligt sted, kun ganske få km fra Rønne centrum, og alligevel midt i naturen.


FOTOs herover:
Udsigten mod nord fra sommerhuset
Slotsruinen Hammershus


De 3 dage vi havde på øen blev brugt til sightseeing.
Vi var selvfølgelig på Hammershus, hvor vi var heldige at komme med på en guided-tour, især for børn, men forældrene var også velkomne.

Vejret var bare perfekt - og så løb man pludselig ind i en vis hr. bankdirektør fra Silkeborg, og fik pludselig øje på een af de kendte fra herrernes håndboldliga (trods alderen, stadig een af de bedste målmænd i verden - ik' også Carsten Holm?).