3/5 rundt om Sjælland i august 2005 - del 5

FOTO: Sjællandsbroen - her set fra havnesiden mod syd.


Den videre tur gennem havnen havde kun et minus; HT og ARRIVA har indsat en "busbåd", og dens retning passede med min - så jeg fik hele tiden dens bølger.

Lavede kort stop i ARK, hvor Kim Wraa skulle ud på vandet en sidste gang inden afgang til kortbane VM i Zagreb.

Så kom en ting jeg havde glædet mig meget til.

Tog tilløb hele 3 gange, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre at styre hurtigt nok kontra i modstrømmen ved sluseanlægget ved Sjællandsbroen.

FOTO: Sjællandsbroen - her set fra syd mod nord.


Bittert, nå men jeg fik fat i en lykkelig fisker, som lige havde landet en god hornfisk, og fik ham til at hjælpe med at bære de 15 m til den anden side af "Sluseholmen".
Så var der et langt træls stykke ud til Avedøreværket.

Herefter fulgte Køge Bugt (man siger, at skibe kan klare al slags vejr ude i verden, men en ordentlig østenbloser på Køge Bugt; så synker skibet!?!?).

FOTO: Køge Bugt Strandpark med Hundige havn i baggrunden.


Hvilken tur det blev.

Betegnelsen for dagen, men egentlig møntet på Købehavns havn (rystetur), kom nu til sin fulde ret - ikke p.g.a. nervøsitet over refleksbølger, men p.g.a. ekstreme sidebølger i den ret friske østenvind.
Blev på et tidspunkt ramt i fuld længde af en "brækker", og da jeg igen kunne se noget for skumsprøjtet, var kursen ikke længere syd - men vest.

FOTO: Køge Kano og Kajak Klub med frådende vand og Stevns i baggrunden.


Det blev noget af en herretur, hvor VIVIANE viste sig fra sin bedste side (selv om hun smed mig af ved istigning efter frokost ved en bøssenudiststrand mellem Vallansbæk og Ishøj (jeg skal da lige love for, at man gik omkring og præsenterede "gevær").Havde lidt besvær med at finde Køge Kano og Kajak Klub - troede den lå i en havn, og de har 2 havne i Køge; én for lystsejlere og én for kommerciel skibstrafik.

Det gør den ikke !!

Men tæt på; nemlig lige syd for trafikhavnen, ud til et ekstremt lavvandet område.

Blev vel modtaget, fik bad og tag over hovedet for natten.
Oplevede hvorledes klubmedlemmer er i stand til fuldstændig at tilpasse sig de forhold, som de nu engang må indordne sig under.

Jeg er overbevist om, at ikke ret mange af medlemmerne i Silkeborg Kajakklub turde vove sig ud i det vand, der var lige foran KKKK, men KKKKs medlemmer boltrede sig i de brodne søer og havde virkelig stor fornøjelse af de specielle "surf-kajakker".