Lørdag den 120915

Efter morgenmaden gik vi begge direkte til publikumspladserne på rostadion - nu medbringende billetter for at kunne komme ind.

Dagens program bestod af:

  • Herre U18 K1  kl. 0900  Nicolai Winther, SK
  • Dame U18 K2   kl. 0903  Cathrine Rask og Anne-Sofie Winter, begge SK
  • Herre SEN K1  kl. 1445  Nicolai Blach, Skanderborg men med base i Silkeborg og Martin Trebbien Vestergaard Larsen, Sorø.

Nicolai roede et helt igennem stabilt løb i U18 K1, og sluttede på en flot 8. plads blandt 34 startende roere.
Nicolai var 8 minutter efter vinderen fra Ungarn og 5 minutter fra bronzemedaljetageren, ligeledes fra Ungarn.

Cathrine og Anne-Sofie lagde godt fra land i U18 K2 og var med i en førergruppe på 4 både, lige indtil en amerikansk herre U18 K1 ikke kunne finde ud af at begå sig ved en vending.
Den spanske K2 fik derfor danskerne skubbet væk fra vendingen.

Se denne video fra YouTube, hvor episoden udspiller sig mellem tidsmærket 1:41:01 og 1:42:30

De faldt tilbage til 5-6 pladsen.


FOTOs herover:

Nicolai med isætning efter overbæring.
2 ungarske toerkajakker og den tyske toerkajak er stukket af. Cathrine og Anne-Sofie har kamp med en spansk toerkajak, en enerkaj og en enerkano ved overbæringen.


Man kunne se på især Cathrine, at det ikke passede hende; hun var rasende.
Pigerne fandt dog ind til det positive igen, og roede sig stille og roligt frem i feltet for til sidst at slutte på en flot, flot bronzemedaljeplacering, 45 sekunder fra guldet (Ungarn) og 25 sekunder fra sølvet (også Ungarn).


Præmieskamlen med 2 x Ungarn og 1 x Danmark = 6 glade medaljetagere


Efter morgenens løb gik vi en tur ind til Györ centrum for at se os lidt omkring (og få købt en cap til Carlo – solen bare bagte ned nu, og temperaturen var på den gode side af 25°).

Györ centrum er et skønt misk-mask af gammelt og nyt, og der bliver for tiden gjort rigtig meget for at restaurere adskillige af de gamle bygninger. Vi fik også lige et kig til byens imponerende rådhus.

Frokosten blev indtaget på torverestauranten Pálffy Étterem på Széchenyi-pladsen.


FOTOs herover:

En tilfældig facade, som nok kunne trænge til "lidt kærlighed".
Mariasøjlen på Széchenyi-pladsen.


På Széchenyi-pladsen findes Mariasøjlen rejst i 1689, Sankt Ignatius-kirkens to-tårnede barokke pragt (og i dagens anledning fik vi også Thorbjørn og Camilla Rasks vilde vandleg - forældrene havde husket skiftetøj til ungerne).

FOTOs herover:
Er det måske en opgave for Midtjysk Energi (MEF)?
Det imponerende rådhus i Györ.


Retur til stævnepladsen for at overvære præmieoverrækkelse for pigerne, og se dagens sidste danske indsats på vandet, Nicolai og Martin i herre senior K1.

Nicolai lagde hårdt ud og var længe blandt de 12 – 15 forreste, men sluttede til sidst med at blive nr. 23, på sidste omgang overhalet af Martin, der blev nr. 21 i det 38 mand store felt.

Løbet blev et af de mest intense set længe, og endte med et rent spurtopgør med den forsvarende verdensmester Hank Mc Gregor, Sydafrika, 0,750 sekund foran en ungarer på andenpladsen og 1,319 sekund foran en spanier på tredjepladsen.

Spurtopgøret kan ses mellem tidskoderne 9:14:10 og 9:15:30 på denne video fra YouTube.

Og, på denne side finder I en del videoer, som fortæller, hvorfor Hank Mc Gregor endte med at blive den superatlet han er i dag.

Aftensmaden blev igen indtaget på den flydende restaurant, og stod på stegt gåselever.