SVERIGE ADSKILLIGE GANGE TIDLIGERE

Historien om ferien i 1995 afsluttes med noget som slet ikke relaterer sig til 1995.


Carlo deltog i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne i Dansk Kano og Kajak Forbunds sommerlejre ved Lagan-elven, ca. 10 km nordøst for byen Laholm, først som almindelig deltager, siden som leder.
Nogle år blev lejren afholdt på fastlandet andre år på en ubeboet ø ude i elven samme sted.


FOTOs:
Indtryk fra Stockholm


I 1983 fór Inge og Carlo gennem Sydsverige fra Hälsingborg til Stockholm, med overnatning på et motel undervejs, for at nå til Tammerfors i Finland for at overvære Verdensmesterskaberne i kano og kajak på kortbane. Overnatningen undervejs gjorde, at vi fik en halv dags turisttilværelse i Stockholm inden vi skulle ned til færgen til Åbo i Finland.

Turisttilværelsen brugte vi bl.a. til at komme på en længere havnerundfart, hvor vi bl.a. kom forbi det stolte skib ”Wasa”. Vi nåede også at se ”Gamla Stan”, Rådhuset, og var inde på gågaden for at få en kop kaffe.

Her blev vi imidlertid forstyrret af en flok højtråbende danskere – uomtvisteligt medlemmer fra Lyngby Kanoklub og Gladsaxe Kano og Kajak Klub som også skulle til Tammerfors.

Hvorfor er de sk... Københavnere altid så sat… højtråbende??????


FOTOs: Indtryk fra Tammerfors centrum og fra rostadion.


Nå, men færgen til Åbo ventede, og dermed også en rigtig, rigtig flot aftensejlads ud gennem skærgården ved Stockholm.

Eneste ”aber dabei” ved sejlturen blev, at vi kom for sent op næste dags morgen – så de sejler formentlig stadig rundt med vores 2 flasker toldfri hvidvin!!!!!!!!

Ved VM i kano & kajak i Tammerfors, Finland, oplevede vi for første gang rigtig mange tilskuere til et kano- og kajakstævne.

Svenskerne skal være lykkelige for den store, højtråbende danske repræsentation, ellers havde deres dametoer ikke fået medalje.


Inge og Carlo tilbragte i august 1985 en uge i et mindre sommerhus lige syd for byen Torup mellem Halmstad og Hyltebruk.

I løbet af ugen kom yderligere 4 personer fra Silkeborg til - kajakroere selvfølgelig.

Den 10. og 11. august deltog Carlo, Jan, Jørgen og Bjarne i det første "Canoe World Meeting" på Nissan elven.