Torsdag den 15. september 2016 (dag 4)

I dag havde vi planlagt at skulle en tur ind til Berlin.
For at undgå at skulle køre i egen bil i Berlins centrum, valgte vi at tage regionaltoget, RE1, fra Brandenburg an der Havel til Berliner Hauptbahnhof.
23,40 Euro t/r for 2 personer var prisen.


FOTOs herover:

Ankommet til Berliner Haupbahnhof.
Berliner Hauptbahnhof set udefra.


Det vi først og fremmest ville se var (på tysk) "Denkmal für die ermordeten Juden Europas", (på engelsk) "Memorial of the murdered Jews of Europe" eller "Holocaust mindesmærket" som det også populært hedder.

Mindesmærket består af 2.711 betonsteler, placeret på et 19.000 m² stort areal lige syd for Branenburger Tor og Den amerikanske ambassade.
Betonstelerne er i varierende højder fra jordhøjde til mere end 3 meter over jordniveau.
En af de ting der gør, at de føles ekstra høje er, at underlaget bugter sig op og ned.
Under mindesmærket ligger et informationscenter, hvor navnene på de jøder som døde under anden verdenskrig læses op af en maskine i et bestemt tempo.
Man har regnet ud, at det vil tage maskinen 6 år, 7 måneder og 27 dage at læse alle navnene op.


FOTOs herover:

Holocaust mindesmærket, her i hyggelig stemning.
Check Point Charlie


Så fortsatte vi til fods ned til et andet sted vi heller ikke tidligere havde været: Check Point Charlie.
Her var der et voldsomt leben af mennesker, som ville fotograferes iført en militærkasket sammen med de amerikanske statist-"soldater" (mod betaling i hårde Euro).

Herfra tog vi retning mod Kaufhaus de Westens (KaDeWe), hvor vi endnu en gang ville opleve det usandsynlige udvalg af madvarer af enhver art som findes på 6.sal.
Her må vi lige indrømme, at vi snød lidt.
Benene var ved at være lidt ømme, så på et tidspunkt fandt vi os en TAXI til at fragte os de sidste 3 km frem til KaDeWe.

KaDeWe er godt nok stadig lige imponerende.

Nu vi var der, fik vi også lige en gang sen (kl. godt 14) frokost - og gæt en gang hvad den bestod af. Fisk selvfølgelig.
Vi fik "Filet vom schwarzen Heilbutt", som oversat er hellefisk, og så garneret med flere rejer end der er på en rejemad i "Grøften" i Tivoli, samt en sidetallerken med god, blandet salt og en kurv med brød.


FOTOs herover:

Så er vi ude på Tauentzienstrasse / Kurfürstendamm, og kan kigge hen under et nyere modernistisk kunstværk mod Kaiser Wilhelm Gedächtnisskirche.
Kaiser Wilhelm Gedächtnisskirchefra den anden side - og tilført en middelmådig del H(igh)D(ynamic)R(ange)-billedeffekt.


Da frokosten var overstået slentrede vi lidt rundt på et par af etagerne og blev mere og mere "stegte i hovederne" over det usandsynlige udbud af alskens ting og sager - og så til de opskruede priser; så til sidst var det bare med at komme ud igen.

Nærmeste banegård med regionaltoget RE1 til Brandenburg var herefter Zoologischer Garten, og så var vi retur ved sommerhuset kort før 1800.

Der er lavet et galleri med 34 billeder fra dagens udflugt - kan ses ved at klikke her.

Det er i dag, at der er officiel indvielse af Maraton VM,

Vi har hidtil ikke kunnet finde oplysninger om hvor og hvornår.
Carlo blev sat til at finde ud af det.
Den 15. september (altså i dag) har arrangørerne på deres WEB-site annonceret, at der holdes officiel indvielsesforanstaltning på "Neustädter Markt" i Brandenburg an der Havel den 15. september 2016 kl. 1800 - med opvarmningsmusik fra kl. 1630.

Det er så ikke første gang at arrangørerne holder kortene alt for tæt til kroppen om hvad, hvor, hvornår, hvorfor m.v. - der har i dagene op til i dag været endog udtalt stor utilfredshed med arrangørerne blandt de Masters roere vi har talt med.

I morgen er der stævnedag - vi skal være klar på rostadion kl. 0900 for at se første dansker i aktion.

Dagens temperatur 27-28°