DEN GAMLE HANSESTAD
Tirsdag formiddag udforsker vi vores værtsby, Stralsund.
Til fods går vi en tur i den smukke gamle bydel med de mange fine gamle pastelfarvede huse. Byens centrum er særdeles velbevaret, især det centrale torv - Alter Markt, er meget imponerende.

RÜGENS MANGE FORDELE
Efter frokost kører vi til Putbus og Sellin på Rügen. Vi oplever fyrstebyen Putbus, som også kaldes “Den hvide by” med de smukke hvidmalede huse.
Byen voksede i 1800-tallet op omkring øens første varme havbadeanlæg og slottet. Vi tager med damplokomotivet »Rasender Roland« ad den smalsporede jernbane til Binz, Rügens mest mondæne badeby.
Dagens udflugt slutter med at køre til Seelinn, hvor vi se havnen og den smukke Seebrücke.
Retur til vores hotel – fælles middag.

Tirsdag den 24/09-2024

Op kl. 0700 - morgenmad og så afsted kl. 1000

Vi kørte den korte tur ind til Stralsund by.
Her gik vi en guidet tur på en times tid forbi Alter Markt (hvor rådhuset troner), ned forbi en af de gamle byporte (Kneiptor) og endnu en gammel byport (Kütertor), op forbi Stralsund Museum og Meeresmuseum, for til sidst at ende på Neuer Markt.

Ankommet til Neuer Markt fik vi serveret en grumme historie foran huset på Neuer Markt 14, hvor der i brostensbelægningen er nedfældet en mindesten der mindes Pfaffenbrand am Sund.
Her blev tre Stralsund-præster i 1407 brændt på bålet, fordi de modsatte sig Stralsunds borgere.

Herefter var der små 3 timer på egen hånd i byen, før end bussen forlod byen for at køre en tur ud på Rügen for første gang.
De 3 timer i byen blev brugt på meget forskellig måde.
Inge og Annie gik sammen med andre en lille tur i centrum for at se nærmere på byen, domkirken (igen var det en St.Marienkirche - angiveligt bygget over samme læst som den i Lübeck), og andre seværdigheder.
Carlo gik direkte til havnen og satte sig for at kigge på menneskelivet / menneskemylderet - trods det at det er en hverdag i slutningen af september.

Da Annie og Inge stødte til på havnen, var det tid til en lille frokost. Pigerne fik forskellige sandwhich, medens Carlo fik varm æblekage med skum og is.

Da alle igen var landet i bussen, gik turen ud på Rügen, hvor vi kørte til Putbus og så på en by, som var opført helt efter hovedet på en fyrst Wilhelm Malte I.

Putbus, der er den yngste by på Rügen, grundlagt i 1810. Fyrsten gjorde sin hjemby til sin residensby og udbyggede den som en plan-by i den klassicistiske stil. Det vidtgående bevarede byanlæg er en betydelig repræsentant for denne arkitekturepoke.

Herefter om til Hauptbahnhof for at stige på Rasender Roland, et smalsportstog som førte os i adstadigt tempo førte os fra Putbus til Bintz i tiltagende regnvejr, så de der havde sikret sig en plads i den åbne vogn lynhurtigt søgte ly i en af togvognene med tag over.

Fremme i Bintz kom alle ombord på bussen, og så gik turen ud til den mondæne ferie- og badeby Sellin, hvor det var meningen at vi skulle ud og kigge på en af Rügens mest berømte badebroer - det var der så faktisk ikke så mange der havde lyst til i det regnvejr (og med udsigt til en længere gåtur for at komme til stranden - den normale tilkørselsvej til busparkering var blevet til en vej, hvor buskørsel var forbudt).
Herunder: Die Selliner Badebrücke.

Retur på hotellet til aftensmad kl. 1900.