Familieferie i Berlin 2004 - fjerde del


FOTOs herover:

Inge og Tenna med ryggen til udsigten i Berliner Fernsehturm
Det indre af Berliner Dom.


FOTO her til venstre (på smartphones herover):
Der var andet end blot udsigten at kigge på fra toppen af Berliner Dom.


Torsdag var der varslet skiftende vejr med kraftige byger.

Vi tog chancen, og regnede med nedbør når vi var indendørs ved dagens delmål.

Første besøg var i Fernsehturm von Berlin, hvor man i løbet af 30 sekunder kommer op til udsigtsplatformen i 203 meters højde.
Herfra har man udsigt til stort set hele Berlin, og får også sat nogle ting (steder) i perspektiv og på plads i forhold til hinanden.

Vejret var stadig godt, omend en anelse diset, så vi kunne se meget langt omkring. Efter frokost på Alexanderplatz gik vi over i Berliner Dom, en imponerende, nyrestaureret, bygning med plads til 2.100 mennesker til gudstjenester.
Højt til loftet, flotte glasmosaikker, flot orgel og en masse konge- og kejserlige pragtkister, især i en særudstilling i kælderen.

Også i Berliner Dom var vi i højderne og ude for at få det kendte sat geografisk på plads i forhold til hinanden.

Bus 100 til Brandenburger Tor, og en lille gåtur til Der Reichstag, hvor man blev lukket ind i hold og et større sikkerhedscheck foretaget.

Elevator op, en tur rundt på taget, og ned igen.

Glaskuplen med spejle til "hele verden" var desværre lukket p.g.a. rengøring.

Det var altså turens hidtil eneste skuffelse. På vej hjemad begyndte det at trække sammen til uvejr, men vi kom dog tørskoede indenfor.

30 minutter senere stod det ned i lårtykke stråler, det tordnede kraftigt, og vi fik afbrudt signalet fra dagens Tour de France, hvor Jacob Piil lå i en 5-mands udbrydergruppe 15 minutter foran hovedfeltet.

Om aftenen blev det igen rigtig godt vejr.