Ferie i Poznan, Polen, 2009, fjerde del


FOTOs herover:

Ved smalsporsbanens startpunkt
Smalsporstog til smalsporsbane


Poznans nye zoo er anlagt hen over en 7-årig periode og indviet for ca. 30 år siden.

Det er en lidt anderledes Zoo, anlagt på et meget stort areal (skønsmæssigt små 10 km­2) med ubegrænset udfoldelse for den besøgende.
Men man kan også vælge at følge een af de markerede ruter rundt i Zoo: sort rute 5,3 km, rød rute 2,7 km og blå rute 2,0 km - vi holdt os til den røde, og fik set en masse rovfugle, omendskønt man da godt med fordel kunne ansætte et halvt hundrede gartnere til at klippe lidt i vegetationen i og ved de forskellige bure.
Det var tit et spørgsmål om held, at man så det der var i buret.

Så kom vi ellers ud på noget af en vandretur.

Gik fra Zoo hele vejen syd om Malta søen ind til den vestlige ende af søen, hvor vi hoppede på en sporvogn ind mod centrum.
Det var noget af en hård nyser - for det foregik i ca. 30° varme med en bagende sol lige i snotten.
På den sidste halve km ned mod vestenden af søen, kom vi forbi et stort, stort, nyt byggeri i beton, stål og glas - fik siden at vide, at det var Polens største storcenter, og at det var indviet for ganske nylig.


FOTOs herover:

Ind imellem får man et kig ud over søen over til det store forlystelsesområde på sydsiden af søen, skibakken, kælkebakken, slædebanen, minigolf, forhindringsbane m.m.m., samt tilskuertribunen til rostadion.
Kig ned ad Malta søen fra smalsporsbanen.


Det med sporvognen gik ikke helt efter planen.

Inge mente, at vi skulle stige af ved stoppestedet "Pl. Wielkopolski", da det navn stod på ruteplanen for vores bus nr. 78 hjem til hotellet.

Vi steg af, men var et sted vi ikke tidligere havde været. Viste sig at man skal være meget påpasselig med at læse stednavne.
Vi var havnet på "Pl. Wielkopolski", men skulle have været på "(Al.) Wielkopolska".

Der var godt nok kun ca. 1 km at gå til Wielkopolska, men vi valgte at afvente den næste sporvogn med retning op mod trafikknudepunktet og startstedet for bus linie 78.
Det gav så også Carlo mulighed for lige at stikke hovedet indenfor i det store torvemarked der var på pladsen "Pl. Wielkopolski" - det var helt vildt, hvad der var af ting her.

Det vender vi tilbage til senere.


FOTOs herover:

Fra markedpladsen på "Pl. Wielkopolski"


Vi kom tilbage til hotellet i god behold efter en lang dag i varmen.

Vi valgte at ville have en forret bestående af græsk salat og en alternativ hovedret i form af polske oste.

Personalet foreslog, at vi slog de to ting sammen - og det var nok egentlig en god ide.
Jeg skal love for, at vi fik os spist mætte i salat og ost.

Dagen havde også en ØV-side.

Alt den vandren frem og tilbage i den hårde varme, havde givet Carlo vabler på indersiden af den ene vrist (nye sandaler, som havde været spændt lidt for hårdt til).