1994 - langtur fra Göteborg til Moss i en Marita skærgårdskajak

FOTO: Medens der stadig blev arbejdet på huset, havde Carlo ikke tid.


En gang i april/maj måned kom Steffen Skyum til Carlo og et par stykker mere med spørgsmålet "vil du med på en langtur".
Carlo's tilbagemelding var, at lysten var der, men at han og Inge pr. 1. maj havde købt et andet hus og vidste at der skulle lægges mange timers arbejde i at få huset renoveret.
De andre havde ikke tid, så svaret blev i alle tilfælde "nej tak, jeg har ikke tid", også selv om tidspunktet var midt i august måned.

Midt i juni kunne Carlo imidlertid overskue situationen, og ringede til Steffen: "Jeg er klar, hvis du stadig har planer - og vil have mig med".
Han havde planer - og ville også gerne have selskab.

Turen skulle starte søndag den 7. august og vare i max 14 dage og gå fra Göteborg til Oslo gennem den svenske og norske skærgård.
Så kom problemet: hvilke kajakker skulle vi ro i.

FOTO: Marita tages "under luppen".


Steffen havde en ældre Zenith med marmeladespandslåg i skottet bag sædet, og den havde han regnet med at ville ro i. Carlo havde ikke nogen egnet kajak, og begyndte at kigge sig om. Fik flere aftaler i stand, men ingen så ud til at fremtrylle en egnet turkajak.

Så faldt øje og opmærksomhed på side 5 i KANO&KAJAK nr. 2/94.
Her var en annonce for en ny, velegnet begynderbåd/langtursbåd/skærgårdskajak.

En kort telefonopringning til producenten i Haderslev, og både Steffen og Carlo havde fået stillet en MARITA til rådighed til en testtur.

FOTO: ..... dæksler fjernes for nærmere inspektion.


Eneste betingelse var, at der bagefter skulle laves en testrapport til KANO&KAJAK, og at kajakkerne både skulle hentes og bringes.

5 dage før afgang blev kajakkerne hentet, så nu var der ikke rigtig nogen vej tilbage.
Vi testede kajakkerne både med og uden belastning, og begyndte så ellers at pakke hver sine ting.

Om lørdagen var vi i Kvickly for at proviantere i tørkost - og så nærmede tiden sig.