Historien om SASKO - tredje del

Som tiden dog går - I DAG BLIVER JEG 10 MÅNEDER GAMMEL

FOTO: Jeg kan godt lidt at blive kløet en hel del (så slipper jeg for selv at skulle gøre det!!)


"Jeg er nu ved at finde i en fast rytme, men bliver af og til fristet lidt over evne.
Jeg passer min træning, men får ikke lov til at lege ret meget med de andre - det er jeg for voldsom til, siger de to-benede.
Forleden dag, efter at far var smuttet om morgenen - og jeg havde huset for mig selv sammen med mit elskede kødben - blev jeg godt nok skræmt fra vid og sans; Jeg lå og gnaskede i mit ben, og legede også (kun lidt) med det.

Da jeg på et tidspunkt skulle fiske benet ud fra midt under det de kalder en stumtjener (den siger ikke noget - det er nok derfor, at det er en stum....), var der noget som havde lidt fat i mit hoved, men jeg rejste mig bare hurtigt - OG SÅ SKETE DET. Det kan godt være, at det er en STUMtjener, men den er agressiv og overfaldt mig uden varsel ved at vælte ned over mig. Jeg blev SÅ bange, at jeg rød lige gennem foldedøren ud i køkkenet - og så kunne jeg ikke komme tilbage til gangen og mit ben igen.

Efter lang, lang tid kom far hjem. Han rumsterede med stumtjeneren, og så kaldte han på mig. Jeg kunne jo ikke komme ud i gangen, så jeg tror nok, at jeg peb en smule - og så kom far og lukkede foldedøren op, og jeg kunne komme ud til mit ben igen.

Jeg holder mig nu lidt på afstand af ham den stumme tjener."

SIKKE NOGET LORT (den 28. februar 2008)

FOTO: Oksehuds-tyggeben er lige sagen - jeg bliver ved, indtil der ikke er mere tilbage.


"Blev luftet som normalt i morges - men jeg fik ikke nogen morgenmad. Da far skulle af sted på arbejde kaldte han på mig, og jeg kom med ud i bilen. Vi kørte om til dyrlægen, hvor jeg blev afleveret og og sat ind i en bås. Hvad der siden skete indtil far igen kom og hentede mig, ved jeg ikke noget om, men jeg er lidt øm i min lyske."
- - -
Sasko er et "tilfælde", som kræver sit.

I dag skulle han have den manglende testikel fisket frem og fjernet, kastreres, have kureret en gang hårsækkemider, taget blodprøver (mange) til analyse af foderalergi, kureret et "hot spot" (et sår han havde gnavet sig hen over bagkrydset) og behandles for forhudsbetændelse.
Den manglende testikel var ikke at finde i lyskekanalen, så der forestår en større bughuleoperation når han en gang er kommet sig 100% oven på dagens tildragelser.
- - -
"Jeg har nu fået min aftensmad - og nu er jeg træt og vil sove."

- - SØNDAG 020308 - - OG SÅ OGSÅ DET ! ! ! - -

"Natten mellem lørdag og søndag kastede jeg op.
Da jeg søndag morgen var ude at gå med far, rodede han lidt rundt i mine efterladenskaber, og da vi kom hjem hørte jeg mor og far snakke om, at jeg havde orm.
Hvad bliver det næste ? ?

Bermudagræs, bahai, almindelig hundegræs, fjolsgræs, hvidmelet gåsefod, gråbynke, morbær, ahorn, birk, bøg, aspergilus svampe, rhizopus svampe, stemphylium svampe, saccharomyces svampe, svinekød, havre, ølgær, tang og tobaksrøg, det er altsammen ting jeg er alergisk over for. Durragræs, rodknæ, el, alternaria svampe og ærter ligger lige på grænsen af min tollerance.
Enten skal der vacineres helt vildt meget, eller man kan forsøge at fodre mig ud af problemerne.

Far brugte utrolig meget tid ved PCen i går, og da mor kom hjem fra arbejde, snakkede de BARF (Bones And Raw Food - mig skal de ikke snyde) og til sidst ringede far et eller andet sted hen for at bestille BARF-mad til mig de næste 14 dage. Jeg skal starte på BARF på torsdag (200308)."

FOTO: . . . . . og efter måltidet er man ihhhh så træt . . . . .


"Den 050408 blev jeg 1 år - hurra, hurra, hurra, jeg klør overhovedet ikke mere, min foderalergi er under kontrol. Jeg har siden den 190408 fået "guf" hver gang det var tid til at få mad: kallun, kalkun, oksekød, oksestrubehoveder, okseben, kylling, sild - og mine hundekiks er skiftet ud med stykker af tørret oksekød, bøffelkød, kyllingevinger og kallun (og så får jeg ind imellem rensede, tørrede okseklove og kalveører i stedet for svineører - uhm, det er gufffff).

I går, tirsdag den 150408, gik vi igen om til dyrlægen - og der var igen mange artsfæller at hilse på. Jeg blev lukket i en bås, blev hevet frem igen senere, fik en indsprøjtning - og så husker jeg ikke mere før far kom og hentede mig hen på eftermiddagen.

Dagen efter, om aftenen, har jeg det fortrinligt. Jeg har i dag fået mad ikke mindre end 5 gange - hver gang kogt kylling med udkogte ris og A38 (ham A38 er en rigtig god fyr)."

Sasko blev skåret op i bughulen, og den manglende testikel fundet ved kanten af ribbenene i højre side.

Sasko er nu kastreret.
- - -
"Far har taget et par pakker sild op af fryseren (billigt køb i Netto), og de ligger nu i en gryde. Hvornår er det lige, at vi skal have fest?"
- - -
Sasko nåede at blive knap 3 år gammel.

SASKO blev aflivet den 27. januar 2010, efter at der var gjort adskillige forsøg på at afsætte ham som "give væk hund".

Årsagen til det drastiske skridt skal søges i Carlo's arbejdssituation: Lodret ordre om fremover at skulle arbejde i Viborg; og det medfører ca. 2 timers ekstra transporttid pr dag = man er hjemmefra 10½ - 11 timer hver dag; og det vil vi ikke byde en hund i sin bedste alder (fuld af energi, og nysgerrig efter at lære nyt).