1997 - Kajaklangtur i norges tropiske sommer - del 4

FOTO: Resterne fra træskibsfestivallen lå stadig ved kaj i Risør.


Om aftenen fik Steffen noget rejeskæg gennem den ene finger, og måtte "opereres", Carlo blev overfaldet af en skovflåt der først blev gjort rundtosset og bagefter kvalt i planteolie inden den blev flået af armen.

Risør blev aflagt besøg igen næste morgen for proviantering, hvor vi fik en sidegevinst.

I havnen var et dansk træskib, Bellona fra Kerteminde, ved at gøre klar til afgang.

FOTO: Rejepilning med efterfølgende operation.


Besætningen viste danskerånd, og overlod os, formedelst 2 store is, en pose med et antal dåser indeholdende ædel dansk bryg.

Videre gik det mod Kragerø, hvor vi passerede forbi en skærgård der bar tydelige spor af elementernes magt. Den yderste række øer var afrundede og uden vegetation, øerne længere inde mere skarpe og med spredt vegetation, og øerne helt inde rigtig forrevne med en masse vegetation.
Fra Kragerø videre mod nordøst igennem endnu en drømmeskærgård, og så ud på det rigtige vand for at komme over bugten ud for Langesund, Porsgrunn og Skien.

I 1½ time genoplevede vi hvad rigtige bølger og dønninger var for noget inden vi nåede til Vevlunghavn.
Videre fra Vevlunghavn mod Larvik over åbent vand, hvor dønninger og bølger blev kraftigt dæmpet af de tusindevis af store og små skær der ifølge søkortet lå mellem 2 og 4 meter under vandoverfladen.

FOTO: Stavernøya i Larvikfjorden.


Vi ramte ikke nogen af skærene, og kom velbeholdne frem til byen Stavern, ca. 7 km syd for Larvik.
Her fandt vi overnatning på øen Stavernøya, ca. 500 meter udenfor byen, og enedes om at den efterfølgende dag skulle være hviledag.
Øen vi boede på havde et flot gammelt fæstningsværk, hvor i sin tid Tordenskjold havde boet. 


FOTOs:

Her er vi ved Hafsund NØ for Kragerø.
Steffen orienterer sig skråt bagud.

Een af os havde jobbet som skriverkarl.


Fridagen blev bl.a. brugt til at finde ud af hvorfor Steffens luftmadras hele tiden tabte luft fra den midterste sektion. Årsagen blev fundet: sektionen var pilrådden, ikke så underligt efter 25 års brug.

Det må efterfølgende have været festligt at se Steffen gøre klar til natten: puste hovedpude og bensektion op, lægge bensektionen op som kropssektion, og derefter lægge redningsveste og siddeunderlag under et håndklæde eller andet til at lægge benene på.