Familieferie i Kerteminde - anden del

FOTOs herover:
Så er vi ankommet til Fyns Hoved. Det virker noget forrevet ud mod vandet, men ellers blødt og idyllisk inden for skrænterne.
Vi holder frokostpause på stranden neden for en af klinterne mod vest. Stranden var fyldt med store sten.


Søndag formiddag pakkede vi frokostpakkerne, og kørte ud til Fyns Hoved.

Her blev bilen stillet på P-pladsen mellem Korshavn og selve Fyns Hoved.

Gåturen rundt om Fyns Hoved foregik i strålende solskin, temperaturer midt i 20-erne og en let vind fra sydøst - så det blev en rigtig flot tur.

Senere på eftermiddagen var vi en tur inde i Kerteminde for at se lidt på byen og dens tilbud.

Det var nærmest umuligt at komme ind til byen, da der dels var sort af mennesker på vej til og fra stranden, dels var et stort beach-volley-stævne med en masse tilskuere i sydkanten af byens flotte badestrand.

FOTOs herover:
Fodring af sæl i "Fjord & Bælt Centret".
Ladbyskibet i glasbur.


Mandag tog vi igen ind til Kerteminde, nu for at se nærmere på et par af seværdighederne.

Vi tilbragte adskillige timer i "Fjord & Bælt Centret".

Her så vi fodring af både sæler og marsvin, samt fik set en masse plancher og udstillinger om dyrelivet i de danske, salte vande (og da fandt vi ud af, at de danske vande faktisk slet ikke er så salte endda).

Hen på eftermiddagen, på vej hjem til sommerhuset fra Fjord & Bælt, kørte vi en tur syd om Kertinge Nor, og dumpede lige ind i det vi havde forventet, nemlig et skilt der viste ned til Ladbyskibet.

Ladbyskibet blev fundet under gravearbejder i 1934. Skibet var på vej til at "gå til" af fugt, men blev reddet på målstregen af skibsredder Mærsk McKinley Møller, der ydede en gave på 3,5 mill. kr. til at bygge et ventileret glasbur til skibet.