2010, ferie i Holland - ottende del


FOTO: Idyllisk motiver fra "Zuiderzee Museum".


Fredag den 16. juli

Vi kom helskindet og godt gennem og ud af Amsterdam.

Som dagens turistmål havde vi valgt at besøge byen Enkhuizen, og dermed Zuiderzee Museum, som er en blanding af et lokalt frilandsmuseum for hele Ijsselmeer-området og en lokal udgave af f.eks. Den Gamle By i Århus.

Det er sådan et sted man sagtens kan tilbringe en hel dag.
Hvordan levede folk i området før 2. Verdenskrig?
Hvor små kår havde de?
Hvilke redskaber var der til rådighed? o.s.v. o.s.v.

Der var arbejdende værksteder, bl.a. en smed, en vodbinder, en fisker i færd med at ryge fisk, o.s.v.

Efter at have tilbragt 3-4 timer på stedet, gik vi en tur ind i selve byen Enkhuizen, gennem nogle af de smalle, gamle, brostensbelagte gader, langs nogle af kanalerne ud til et par af de mange havne (jeg ved ikke hvor mange), der er i byen.
Alene på gader og stræder i byen, kan man snildt bruge et par timer.

Vi valgte at tage en afstikker fra den direkte vej mellem Enkhuizen og vores overnatningssted umiddelbart syd for Schagen, nemlig en tur ud til byen Medemblik, hvor strøget blev afpatruljeret, havnefronten besigtiget (og vi var ikke inde for at se Bagermuseet).

Herunder en video fra havnen i Medemblik.


FOTOs herover:

Det ser da flot ud, dette overnatningssted i nærheden af Schagen.
Omgivelserne er fine - der er ikke noget at klage over.


Vores overnatningssted ved Schagen, ligger ca. 2 km syd for byen i landlige omgivelser med et par kanaler omkring.

Stedet er super duper, har nærmest standard som et bedre vandrerhjem.

Der er 5 værelser med eget bad, et stort fællesrum med mulighed for at lave frokost og aftensmad – og så ligger det lige op og ned af et par markerede cykelruter i området.

Aftensmaden blev indtaget på en café i Schagen, og bestod af en fantastisk godt tilberedt aborre med tilbehør i hollandsk stil, bl.a. pralbønner.

Lige siden vi forlod storbyen Amsterdam, har vi været udsat for noget omskiftelige scenarier; marker med køer, får, heste, gæs, lamaer, drivhuse, drivhuse, drivhuse, kål, kål, kål, korn, blomster m.v., og ind imellem alt dette en hulens masse kanaler.

Dagen i morgen starter vi med at kigge ind på torvet i Schagen, hvor der til aften var sat rigtig mange skilte op om at der skulle være marked – så må vi se, hvor vi ellers kommer hen, før vi lander i Haren ca. 5 km syd for Groningen i morgen aften.