3/5 rundt om Sjælland i august 2005 - del 3

FOTO: Ved Hornbæk plantage.


Dagens varme havde gjort, at jeg var mere "bombet" end sædvanligt efter dag 2 på vandet.

Om sommerhuse og især sommerhuse på Sjælland.

Sjælland er en mærkelig størrelse når det drejer sig om "udnyttelsen af kyststrækningen" i forhold til især Jylland, men også Fyn.

Langs Sjællands kyster skal man passe ualmindelig meget på med ikke at komme til at "jokke i spinaten" i forhold til lodsejerne.

De lodsejere, der i dag har sommerhuse eller pragtvillaer placeret helt ude i vandet langs Sjællands kyster tilhører en speciel folkerace, nemlig den, der "var på stedet før andre", og derfor kræver sin ret i enhver henseende.

Strækninger med rigtig mange sommerhuse, er næsten umulige for en kajakroer at kapere når det er ved at være tid til at slå telt op.

Bevares, man må gå på land, man må smide sin luftmadras og sovepose på stranden, man må overnatte i bivuak eller under udspændt sejl eller presenning, men telte, det må man ikke.

FOTO: Kronborg om styrbord - på vej ind i Øresund.


Et lille fif her er, at man bevæbner sig med et par vanddunke, går en tur i området og finder et hus med "nogen hjemme" og spørger om muligheden for at få fyldt sine vanddunke, da det snart er tid til at søge land for at finde et egnet overnatningssted.
Det virker rigtig godt !!
Tit resulterer det i, at man får tilladelse til at måtte slå telt op her og nu - så man skal ikke begynde at spørge efter vand 2 timer før man egentlig har tænkt sig at telte for natten!!

21. august 2005

Efter en fortrinlig nat i teltet i Hornbæk plantage, til tider akkompagneret af et stort udendørs diskotek, som man bedst kunne høre når man lå i soveposen - stod man op var lyden ikke nær så gennemtrængende - stod jeg op til et total blankt Øresund.

Vejrudsigten sagde svag vind fra nord og øst, men det mærkede jeg nu ikke noget til, derimod så rigeligt temperaturerne på den anden side af 25°.

Ind til Helsingør var der modstrøm.

Ved færgehavnen var der det sædvanlige kaos med at finde ud af hvilken færge man skulle tage sig i agt for. Jeg kom forbi uden at blive sejlet ned.

Nu var jeg inde på kendte vande fra de gange jeg har roet Kronborgløbet.

Det blev en lidt enerverende dag med blankt vand uden struktur = der var ikke den mindste krusning til at fortælle om dønningerne fra fragt- og passagerbåde, og bølger fra det stadigt stigende antal motorbåde efterhånden som man kom nærmere og nærmere ind mod København.

FOTO: Åben Hus ved Rungsted Kajakklub.


Motorbåde var der uhyggelig mange af, de var store, og de ræsede af sted med en vis hastighed.

Dagens frokost regnede jeg med at skulle indtage ved Rungsted Roklub, men da jeg rundede den meget, meget lange mole på sydsiden af Rungsted havn så jeg, at der ud over roklubben, også var en kajakklub (Rungsted Kajakklub) - godt nok uden nogen anløbsbro.

Foran kajakklubben var samlet en del mennesker omkring et bord, og grillen var tændt.