Onsdag den 7. august 2019
DAG 1:   Bergen - Porten til fjordene

Rejsebeskrivelse fra Holstebro Rejsecenter - KLIK HER


Vel ankommet til Bergen gik vi gennem en lang terminalbygning, og fandt så et sted med bagageopbevaringsbokse – men der skulle bruges norske mønter, og dem havde vi ikke.

Spurgte ved Hurtigrutens check-Ind, som var lige i nærheden, om de kunne veksle.

Det kunne de ikke, men de kunne tage imod (lave indskrivning på) vores 2 store kufferter – så ville de stå foran vores kahyt når der blev givet adgang til kahytterne.
Fornemt.

Så havde vi ca. 3½ timer i overskud inden indskrivningen begyndte – og de blev brugt til at gå en tur gennem havneområdet og over til den nedre station på Fløibanen.


FOTOs herover:

Det første indtryk af havnen i Bergen. Her med krydstogtskib i baggrunden, et par tremastere og bagved dem Bergenshus fæstningen med Håkonshallen og Rosenkrantztårnet (som p.t. er indhyllet i stillads og afdækning på grund af restaureringsarbejder).
Indgangspartiet til Fløibanen som bringer publikum til byfjeldet Fløyen i 320 meters højde. Fløibanen er en kabelbane, som har været i drift siden den 15. januar 1918.


Vi tog turen op til toppen og fik den smukke udsigt i et helt formidabelt vejr.

Da vi kom ned igen gik vi samme vej tilbage mod Terminalen, bl.a. gennem et mægtig stort fiskemarked hvor man kunne købe både ferske og røgede fisk, samt alle former for tilberedte fiskeretter.
De fristede, men vi havde ved kuffertindskrivningen fået at vide, at der var buffet ombord på MS Trollfjord fra kl. 1800 – selv om der først var afgang kl. 2130.


FOTOs herover:

Den smukke udsigt fra Fløyen.
Der var meget livlig aktivitet på Fløyen denne helt almindelige onsdag.


Vi kom gennem check-ind og ombord i god tid.
Fik klaret den obligatoriske sikkerhedsinstruktion i auditoriet forrest på dæk 5 og tilbragt en del tid på øverste dæk (dæk 9) inden der blev åbnet til kahytterne (vi havde kahyt på dæk 7, styrbord bagtil) og restauranten kl. 1800.


FOTOs herover:

Så er vi vel nede fra Fløyen igen, og næste hold er klar til at blive sendt opad (som godt 2,5 mio. personer blev det i 2018).
Så er det bare med at finde ind i køen til indskrivningen til MS Trollfjord.


Det var godt vi ikke lod os friste på fiskemarkedet.

Buffetten var overdådig – og vil formentlig være det på resten af turen.

Kl. 2100 var vi til Introduktionsmøde. Introduktion til skibet og morgendagens udflugt.


FOTO herover:
Panoramabillede ind over Bergen fra soldækket på MS Trollfjord. Det er Fløibanen som skærer sig skråt op gennem bevoksningen ude til venstre i billedet.


Kl. 2130 lagde vi fra kaj og sejlede ud gennem skærgården – og fik såmænd også synet af en flot solnedgang bag holmene mod vest (den blev der ikke plads til her - men den er i albummet som hører til dagen).

NRK lavede i 2012 en "Hurtigruten - minutt for minutt" udsendelse på 134 timer non-stop-transmission fra og omkring skibet MS Nordnorge på turen fra Bergen til Kirkenes.

Du kan tage med på rejsen - der er 68 afsnit at vælge imellem.

På dette sted i artiklerne "på vej nordover" vil være kort titel og link til hvert afsnit dækkende en specifik del af turen som hører til dagen.

Dagens tur, som vist på NRK i 2011:

Ved kaj i Bergen: KLIK HER

Strækningen Bergen - Florø: KLIK HER

 

Der er herudover lavet et separat afsnit "Hurtigruten - ett år etter"), hvor man vender tilbage til de besætningsmedlemmer som var med på turen for at høre deres mening om denne TV-dækkede tur.
Find "Hurtigruten - ett år etter" ved at KLIKKE HER.

Rigtig god fornøjelse - der er som beskrevet 134 timers TV at kigge på hvis man vil have hele turen med fra Bergen til Kirkenes.