Sea Challenge Fyn 2006 - tredje etape

3. etape. Assens - Middelfart, 38 km (reelt 42 km).

Vejrudsigt 8-9 sek/ vind fra SØ, mulighed for regn- og tordenbyger.

Fra start til første CP ud for Sandager Næs foregik med ca. 1 meter bølger og vind i ryggen. Fra CP ud langs sydkysten af fastlandet i sidebølger, som blev større og større.

Rundt om næsset, og ind i bunden af Tybrind Vig til næste CP.
Herfra ud langs sydkysten af Ålehoved, igen i tiltagende sidebølger.
Rundt om Ålehoved og ind i bunden af Føns Vig til næste CP, og derfra langs syd- og vestkysten af Føns-halvøen op mod Fænø.

Det var en manddomsprøve.

Først tiltagende bølgestørrelse hele vejen ud gennem Føns Vig til ud for Fønsskov, og derefter bølger på op til 1½ meter bagfra og skråt bagfra.

På sydspidsen af Fænø skulle være markeret starten på en tvangsrute mod øst og nord op til færgestedet i Fænø Sund, men der var ikke nogen fast markering, derimod en motorbåd som sejlede noget planløst frem og tilbage.

Båden til markering af ophør af tvangsruten var heller ikke på plads, så mange fik roet et par km ekstra for at være sikre på at være kommet langt nok inden kursen blev sat mod Middelfart Lystbådehavn.

Dagens etape gav anledning til jubeludbrud hos flere GPS-freaks blandt havkajakroerne - de havde registreret hastigheder på op til 18 km/t i det frådende bølgehav langs Fønsskov.

For de, som havde tilmeldt sig fællesspisning, foregik det ved målet i Kajakklubben Strømmen.
Diverse fra grillen og salatbar - og så var øllene uforskammet billige.


Her til højre er Jeres forfatter lige kommet i mål i Middelfart - godt mørbanket efter adskillige ekstra, unødvendige kilometer.
Herunder er der opbevaring af bådene på stranden ud for Assens før dagens start.