Lørdag den 23. november

Op og afsted som planlagt efter indtagelse af morgenmaden.

Nu i en anden bus med skiltet "370" og Hüsseiyen som chauffør.

Det havde tordnet, lynet og regnet meget i løbet af natten, så luften var fugtig; disen hang over bjergtoppene og temperaturen var faldet.


FOTOs herover:

Udsejling fra "havneområdet", hvor det bare vrimlede med både, som skulle sejle turister ud forbi klippegravene til Daylan deltaet.
Så kom vi forbi de smukke klippegrave ved Daylan floden.


Dagens program bestod egentlig kun af to punkter: Sejltur gennem den fredede lagune ved Daylan og besøg på stranden ved Iztuzu, hvorfra de nyudklækkede Caretta-havskildpadder drager på farten.

Daylan "floden" vil nok være den rigtige betegnelse, dannede i antikken grænsen mellem Lykien og Karien.

På de vestvendte klippevægge (i det tidligere Karien) findes de flotteste klippegrave, som er i en helt anden stil end dem vi så i Myra i går.

For enden af Daylan-floden, ved Daylan-deltaet, findes en kilometerlang sandstrand, hvor Caretta-havskildpadden gyder sine æg i sandet.
De nyudklækkede skildpadder, skal så "løbe spidsrod" mellem alle farerne for at komme ud i Middelhavets vand.

Den dag vi var på stedet, var det halvkoldt og blæsende - kun en enkelt af selskabets deltagere vovede skindet og hoppede i bølgerne (efter sigende var det koldere oven vande end i vandet).


FOTOs herover:

En skam, at det var gråt og trist i vejret. Stranden med de bagvedliggende bjerge havde garanteret været flot i bragende solskin.
Der er gjort klar til turisterne ved Daylan deltaet.


Man gør alt for at saltvands- og ferskvandsfisk ikke blandes, så derfor sænkes et stort net hver gang en båd nærmer sig, og så snart båden er kommet "over", hæves nettet igen.

Tidligere betjent af 2 mand med manuel ned- og oprulning - i dag klaret af en enkelt mand med tryk på en knap.

FOTOs herover:
Den gamle, manuelt betjente fiskesluse.
Fotografen kunne ikke stå for fristelsen - turiststandard "hvor langt er der til??".


Da vi kom tilbage til udgangspunktet for vores sejltur, stod den på frokost, og derefter 3 x 1½ times bustur til Kusadasi, hvor vi blev indkvarteret på et flot, flot hotel: Sealight Resort Hotel.

Her skal vi oven i købet overnatte 2 nætter.

Under vores kørsel på turen, ser vi nu vinmarker, marker med bomuld, og der står oliventræer spredt i det meget klipperige landskab.

I morgen er der først afgang kl. 0800, og tænk i dag kom vi i seng allerede kl. 2200.