2010, ferie i Holland - syvende del


Dette billede kiggede vi på hver dag, det var på en væg under vejen hen foran hovedbanegården

Her er billedet sat sammen som et panorama af 4 foto's.


FOTOs herover:

Kunstværk foran Cobra Museum i forstaden Amstelveen.
Også i Amsterdam blev  der bygget meget flittigt.


Torsdag den 15. juli

Startede dagen med ca. 1 time i sporvogn, først ind til Central Station, og så mod syd til Cobra Museum, museet for moderne kunst, i Amstelveen.

Museet var absolut et besøg værd.

Der var en stor udstilling omkring den danske Cobra maler, Mogens Balle under titlen "A Great Unknown Dane", en udstilling omkring Erik Klein Wolterink (modtager af prisen "Bouw in Beeld" i 2010), en udstilling omkring Guillaume Le Roy (der har gjort stor kunst ud af fortrinsvis at arbejde i sort/hvid, og måske en enkelt plet med rødt, blåt, grønt eller gult), samt en udstilling under den fælles overskrift "Masquerade Cobra Playfulness and the Mask".

Det er et museum med meget plads mellem objekterne, placeret i een af de helt nyanlagte sydlige forstæder til Amsterdam.

Efter frokost i et stort indkøbscenter i nærheden, gik turen retur mod centrum, ind til Fotografiske museum.

Her var en generel udstilling, samt 2 specialudstillinger med kunstfotografer.
Øjenåbner m.h.t., hvordan man også kan fotografere.
Nogen vil nok i første omgang tro, at man har lavet fejl, hvis man prøver sig som kunstfotograf – så meget helt anderledes var mange af billederne.

Sluttede bydagen med at gå fra fotomuseet til Central Station via gågadekvarteret (her ligger også ”Red Light District” med levende, kødfulde udstillingsvarer – er en vare ikke udstillet, er den røde lampe tændt; gæt selv hvorfor).

FOTO:
En englænder jonglerer på livet løs med fakkel, sværd og et æble.


På pladsen foran Nieuwe Kerk var de sædvanlige pantomimeagtige figurer som dagen før, plus en englænder, som efter en utrolig lang præsentation og inddeling af publikum i forskellige former for ledsagende akustiske effekter, endelig kom i gang med at jonglere med sværd, fakkel og et æble, et æble som der gradvis blev mindre og mindre af, efterhånden som æblet passerede forbi jonglørens mund den ene gang efter den anden.

Inden vi forlod gågadekvarteret, var Carlo lige inde hos en fotohandler, og fik købt sig et ekstra batteri til det store kamera, og så var vi en tur i "ostenes slaraffenland".
I en butik, halvt sænket i forhold til gadeniveau og med et anslået butiksareal på 200m², var der i hundredevis af forskellige hollandske oste.
Mange af dem kunne man smage på - og det blev der gjort rigtig flittigt brug af, også af os. UHMM, der var altså nogen af ostene, som bare smagte himmelsk.

Hvad der var gået galt vides ikke, men vi måtte stå og vente ca. ½ time inden den rigtige sporvogn ”hjemad” dukkede op.
Da vi steg af, kom den efterfølgende kun 500 meter bagved, så der må have været ”klumper i strømmen”.

Caffe Oslo måtte endnu en gang stå for skud med aftensmaden.

Denne gang med en kombination af 3 caféretter til en rimelig penge – og så smagte det bare rigtig godt.
Et bræt med 3 forskellige slags pesto i hver sin skål, 2 forskellige slags brød, 3 slags tyndtskårne pålægspølser og 4 slags ost.
UHM.

I morgen skal vi videre nordpå til Schagen. Så må vi se, hvad det bringer.