Søndag den 18. september 2016 (dag 7)

I dag er tredje og sidste konkurrencedag ved VM, og der er dansk deltagelse i 3 klasser:

  • Herre Junior K2 (Emil Skovgaard Kristensen (Silkeborg) og Rasmus Brandenhof Lind (Vallensbæk)) og (Karl Find Hansen (Vallensbæk) og Rasmus Vium Madsen (Silkeborg))
  • Dame Senior K2 (Henriette Engel Hansen (Kanoklubben 361) og Bolette Nyvang Iversen (Hellerup))
  • Herre Senior K2 (Søren Maretti og Jonathan Dagnæs (Silkeborg))

Også i dag blev "en pose blandede bolcher" med i hvert fald ét syrligt drop.

I Herre Junior K2 sloges Emil og Rasmus hele løbet igennem med en tysk toer om en placering inden for top 10.
I andensidste overbæring stod Rasmus ud ved siden af kajakken ved overbæringens start, og måtte en tur ud at svømme - men de kæmpede sig tilbage, og da tyskerne lavede en masse tekniske fejl i den sidste overbæring, var niendepladsen sikret.
Karl og Rasmus sloges hele vejen rundt for at komme ind blandt top 10, og det endte med, at det lige netop ikke lykkedes.
Emil og Rasmus blev nr. 9 af 24 deltagende mandskaber, 4 minutter og 34 sekunder efter de ungarske vindere. Karl og Rasmus blev nr. 11 af 24 deltagende mandskaber, 4 minutter og 57 sekunder efter de ungarske vindere.


FOTOs herover:

Ikke alle var i stand til at komme tørskoet i land ved overbæringerne - her er det bagerste mand i den lettiske Herre Junior C2, som tager sig en svømmetur medens makkeren vender padlen for at redde kanoen.
Det er ikke altid, at supporternes forsyning med drikke går smertefrit. Her måtte forreste new zealænder stoppe op, medens makkeren fik sin drikkelse. Han havde selv helt smertefrit modtaget sin ration.


Der er lavet animationer for de 2 Herre Junior K2 således:

PS: Egentlig var det en kæmpe sejr for Emil og Rasmus; de har aldrig tidligere roet et maraton K2 løb sammen, og det var begge roeres første internationale K2 konkurrence på maraton.


I Dame Senior K2 var det Henriettes og Bolettes erklærede mål, at de ville vinde løbet - men sådan kom det ikke til at gå.

Allerede på efter ca. ½ omgang gik det galt.

I kampens hede for position i anden gruppe lige bag de 4 førende mandskaber, fandt de pludselig sig selv svømmende i Beetzer See.
Følgebåden lå lidt langt væk, så det varede lang tid inden de igen var i kajakken, hvilket resulterede i, at de passerede vendingen ved mål efter første omgang som klart sidst i feltet.
De roede sig noget op på anden omgang, og kom op til overbæringen uden den store gnist.
Resultatet blev, at pigerne valgte at forlade løbet efter en meget skuffende uge, hvor de blegge blev kraftigt forkølede 5 dage før konkurrencen, og fik så meget skade på den medbragte kajak bare 3 dage før konkurrencen, at de blev nødsaget til at fremskaffe en ny kajak at deltage i.

Da vi så Henriette og Bolette forlade løbet, kiggede vi på hinanden, og blev hurtigt enige om, at nu måtte vi hellere smutte hjem til Danmark igen.
Godt nok var der dansk deltagelse i Herre Senior K2, men forhåbningerne om en decideret topplacering var der ikke.

For de der blev og overværede Herre Senior K2, udspillede der sig et stort, stort drama, hvor placeringerne 1, 2 og 3 lå inden for 0,7 sekund.
Hank McGregor fra Sydafrika gentog forrige års bedrift i Oklahoma USA ved, efter at have vundet K1 om lørdagen, også at vinde K2 om søndagen.

Kør frem til tiden viser 1:57:00, og følg afgørelsen ind over målstregen

Den danske toerkajak med Jonathan og Søren sluttede som nr. 20 ud af 25 startende, 7 minutter og 33 sekunder efter sydafrikanerne.

Efter en enkelt kop kaffe og 3 småstop på vej mod Danmark, var vi hjemme på matriklen kort før kl. 2000.

Dagens temperatur max 22°. - Tørvejr, let til skiftende skydække med en hel del sol.