Så er det blevet 2018.

Det er nu den 1. januar hen under aften, og Carlo var sidst på eftermiddagen i Skive for at "aflevere" Inge tilbage på Neurorehabiliteringen i Skive.

Inge har været hjemme på "nytårs-orlov" fra afdelingen fra fredag sidst på eftermiddagen til i dag mandag hen på eftermiddagen.

Lissas besøg søndag gik stille og roligt, og trak ikke for længe ud - men Inge måtte alligevel en tur på langs i løbet af eftermiddagen for at hvile sig lidt.

Til aften var der næsten dansk standardnytårsmiddag med oksemørbrad, rodfrugter og bernaise.

Inge holdt sig på benene til efter midnat - og fik dermed al fyrværkeriet med.

I dag, da Inge skulle retur til Skive, vendte vi lidt rundt på madrækkefølgen, og fik frikadeller og rosenkål ved frokosttid.
På sygehuset får man varm mad ved frokosttid og "madder" om aftenen.

Nogle observationer omkring Inge i løbet af orloven:

  • bliver hurtigt træt
  • har stort besvær med finmotorikken omkring afstandsbedømmelse
  • føler sig noget usikker på benene (støtter ind imellem til væg eller andet, når hun går)
  • kan ikke læse (dog enkelte ord udelukkende med blokbogstaver)
  • kan ikke skrive (dog enkelte ord udelukkende med blokbogstaver)
  • skal ind imellem virkelig stoppe op, og gøre sig en tanke om, hvad det er hun var i gang med, og hvordan hun kommer videre
  • kan ikke finde ud af at tænde og slukke for TVet (der er en fjernbetjening til modtageren og en til TVet)
  • kan ikke betjene PCen (som hun ellers plejer at tilbringe et par timer med hver weekend)
  • fjumrer rundt med knapperne på radioen i køkkenet (som hun plejer at have fat i flere gange om dagen)

- og så er der sikkert noget Carlo har glemt eller overset.

Carlo fik i løbet af dagene indberettet "skaden" til DanicaPension, aflyst en reserveret tid hos damefrisøren - og har fået flere opgaver for de nærmeste dage i samme boldgade.

Onsdag den 3. januar 2018

Inges status er noget nær uændret - det er dog lykkedes at læse en enkelt linje, samt skrive tilsvarende.

Personalet gør stadigvæk nye observationer, som indgår i den samlede vurdering.

Inge har nu fået DUROen (og benytter den), og Carlo har været på Silkeborg Bibliotek for at få Inges lånerkonto genoplivet og lidt fif til, hvordan man gebærder sig, hvis man vil låne lydbøger.
Efterfølgende gik turen til Elgiganten, hvor en Lenovo tablet, et omslag, et panzerglas og et sæt trådløse hørebøffer blev indkøbt.
Hjemme igen, blev lånt og downloadet en Leif Davidsen roman - og maskineriet afprøvet. Det var OK.
Aflysningerne fortsætter: I dag blev abonnementet på Kristeligt Dagblad opsagt, og Inges reserverede tid til at done blod den 10. januar aflyst.

For Carlo blev det en køretur tur/retur i møgvejr; Snevejr på vej til Skive, regnvejr og sne og sjap på vejen hjem.


Dagens FB-opdatering fra Carlo:

Har i dag været til samarbejdsmøde i Skive, indkaldt af personalegrupperne.
Det blev lidt en flertrinsraket - ikke alle grupper var i stand til at være til stede samtidig.
Inges status er, at hun er stabil - og der er mindre forbedringer hist og pist. Man er positive og forventer udskrivning til lokal terapi i kommunen om ca. en måned (+/- en uge).
Næste samarbejdsmøde aftalt til den 24. januar - så vil der også foreligge svar fra den hjernescanning Inge skal igennem den 18. januar.
Inge forventes hjemme i Silkeborg i weekenderne.
Hvis nogen ønsker at aflægge besøg, så venligst kontakt mig - så der ikke opstår banegårdslignende tilstande (og dem kan Inge ikke klare lige nu - max besøgstid er 45 minutter).


Søndag den 7. januar 2018

Så er endnu en køretur Skive t/r vel overstået, og Inge igen bragt til Neurorehabiliteringen.

Weekenden er gået hurtigt. Lissa kortvarrigt på besøg lørdag formiddag, kigge på bil lørdag hen over frokost og besøg af fætter Anders i dag.

Inge føler selv, at der er fremskridt hist og her - og det føler Carlo som hendes positive tilgang til det videre genoptræningsforløb.
Carlo fortsætter med at trylle lidt i køkkenet:
Baked cheese and Ham Ring og ovnbagt laks i tomat- og krydderisovs - mums.


Dagens FB-opdatering fra Carlo:

Inge har været hjemme på weekend fra fredag midt på eftermiddagen til i dag, søndag, midt på eftermiddagen.
Hun har det rigtig godt nu, og stadig appetit på genoptræningen.
Det der irriterer hende mest, er de manglende / slørede synsfelter til højre. Hvis hun f.eks. har fået parkeret en kartoffel ude i højre side af tallerkenen, bliver den stadig overset.
Det største mærkbare fremskridt har været med hensyn til at læse.
Overskrifter og suboverskrifter klares fint nu, og så var hun i stand til at læse en avisartikel - det var en stor sejr.
Trætheden / den manglende koncentration kommer stadig snigende efter ca. 3 kvarter, uanset om det er samtale eller øvelser det drejer sig om.
Således var hun i går helt smadret efter at vi havde været til "nytårskur" hos en af byens mange bilhandlere (måske også fordi hun ikke måtte prøve - lægernes kørselsforbud gælder stadig indtil den 18/6).
Inges fætter Anders fra Kgs. Lyngby kiggede forbi en lille times tid i formiddags. Det var et besøg hun satte stor pris på, selv om hun da godt nok synes at det var lige lovlig ekstravagant at tage fra Kgs. Lyngby til Silkeborg for at aflægge "visit", for derefter at rejse hjem igen.
Håber du også havde en god togtur retur til Kgs. Lyngby, Anders.


Søndag den 14. januar 2018

Så er endnu en køretur til Skive t/r vel overstået, og Inge igen bragt til Neurorehabiliteringen.

Fredag ved hjemkomsten fra Skive fortalte Inge, at hun nu havde fået mere af sit normale syn tilbage.
Se forklaring i FB-opdateringen herunder.

Lørdag formiddag var vi en tur på Torvet for at handle fisk, mørksej, og Inge hos optikeren for at få sat en manglende "næsedup" på brillerne.

Inge har hen over weekenden insisteret på at lave varm mad lørdag aften uden at Carlo skulle blande sig (kun komme til undsætning, hvis hun mente at have problemer).
Der blev ikke kaldt på Carlo på noget tidspunkt, og Inge hverken snittede eller brændte fingre da der blev ordnet og stegt grøntsager, og senere lavet sovs.


Dagens FB-opdatering fra Carlo:

Så har Inge igen været hjemme på weekend fra fredag midt eftermiddag til søndag midt eftermiddag.
Humøret fejler ikke noget.
Hun er begyndt med varmtvandstræning, som hun synes godt om.
En ny del af normalsynet er vendt delvis tilbage.
Hvis man deler synsfeltet op i 4 kvadrater: kl. 12-3, kl. 3-6, kl. 6-9 og kl. 9-12, så har hun siden hjerneblødningen haft næsten normalsyn i felterne kl. 6-9 og kl. 9-12.
Nu er en del af normalsynet vendt tilbage i feltet kl. 12-3.
Inge insisterede på at lave varm aftensmad lørdag. Skrælle og snitte gulerødder og persillerod, snitte porrer og snackpeber, stege grøntsagerne og få dem parkeret hen over et par mørksej filetter i et ovnfast fad. Lave karrysovs og få den hældt hen over grøntsager og fisk - og så få placeret herligheden i ovnen og siden ud af ovnen og over på spisebordet. Alt lykkedes uden sår, brandvabler eller andre ulykker.
Torsdag i den kommende uge skal Inge til CT-hjernescanning i Holstebro - så må vi se, hvor meget blod kroppens egne skraldemænd har fået fjernet.
Inge bliver ikke længere så hurtigt træt, og er bedre i stand til at koncentrere sig. Fik dog både fredag og lørdag en omgang øjenflimmer da trætheden meldte sig for alvor - men en tur i lænestolen med ryglænet tilbage og lukkede øjn et kvarters tid gjorde underværker.
Alt i alt ser det ud til at der er gode udsigter for en god rehabilitering.


Søndag den 21. januar 2018

Inge er igen, igen blevet kørt retur til Skive, denne gang efter en lidt forlænget weekend.
På vej hjem fra Holstebro i torsdags var vi ganske kort i Rema 1000 for at proviantere lidt torske-loins.
Fredag formiddag gik turen til Føtex for indkøb efter liste, og en lampebutik, hvor der blev købt et par nye lamper til kældernedgangen fra fordelingsgangen i stueplan.
Lørdag formiddag var der besøg af Annie og Birger, og efter frokost blev Inge hentet af Lissa - og de var en tur i Hammel for at se til Tenna.


Dagens FB-opdatering fra Carlo:

Inge har været hjemme på forlænget weekend, da hun blev afhentet direkte efter CT-kontrolscanningen på Regionshospitalet i Holstebro torsdag midt på formiddagen.
Inge er nu flyttet i lejlighed på Neurorehabiliteringen i Skive, en såkaldt "botrænings lejlighed" med stue, soveværelse og stort badeværelse (så slap hun også for at skulle via gangen for at komme til de fælles bade- og toiletfaciliteter - det er sådan forholdene har været siden hun kom til Skive).
Er i løbet af ugen blevet udfordret af ergoterapeuten.
Inge og en anden af de indlagte skulle lave lune retter til frokost onsdag, så de skulle lave indkøbsseddel, indkøb og tilberede mad (Inge stod for frikadeller, og den anden for fiskefiletter).
Ifølge Inge lykkedes begge retter til alles tilfredshed.
Inge og et par af de andre "lidt mere friske patienter" har også præsteret at mobbe personalet lidt. Onsdag blev serveret en lidt underlig sammenblanding af mad til aften. De indlagte protesterede lidt imod den serverede risengrød, og foreslog, at risengrøden blev lavet til en gang ris a'lamande. Personalet bøjede sig, fik indkøbt piskefløde m.m..
I halvlegspausen i håndboldkampen mellem Danmark og Spanien blev der så serveret ris a'lamande med kirsebærsyltetøj!
I løbet af weekenden er Inge blevet udfordret ved madlavningen (lasagne torsdag, torskeloins med grøn mos og ovnkartofler fredag og fiskefrideller med ris og spicy tomatsauce ved frokosttid søndag). Der var et par alvorlige udfordringer med den grønne mos (koordinere mosebevægelserne med gaflen) og fiskefrikadellerne (koordinere gaflens bevægelser da de forholdsvis løse deller skulle vendes).
Inge forsøgte sig ganske kortvarrigt med sit yndlingsspil, Mahjong Titans, på PCen.
Hun har spillet det tusindevis af gange, men nu manglede overblikket fuldstændig.
Onsdag kl. 1045 i den kommende uge er der indkaldt til samarbejdsmøde, et møde, hvor det er varslet at Silkeborg Kommune vil deltage.
Så må vi se, hvad det munder ud i.


Onsdag den 24. januar 2018

Carlo var indkaldt til "Samarbejdsmøde" i Skive.
Det var stillet i udsigt, at en repræsentant fra Silkeborg Kommune ville være til stede.

Det blev i stedet til et "fremtidig udskrivningsmøde" med deltagelse af SOSUassistent, ergoterapeut og (ganske kortvarrigt) en læge.
Der blev gjort status, og udskrivningsdato fastsat til torsdag den 1. februar.

Silkeborg Kommune - som efter sigende ikke skulle være den værste kommune at blive udskrevet til - bliver underrettet, og har pligt til senest 3 hverdage fra udskrivelsen, at rette henvendelse til Inge med deres tilbud.


Dagens FB-opdatering fra Carlo:

Dagens samarbejdsmøde i Skive, blev i stedet til et "fremtidig udskrivningsmøde".
Enighed om, at der var gode fremskridt med hensyn til at tale, læse og skrive, og fremskridt med hensyn til motorikken. Inge skulle fortsat koncentrere sig voldsomt for at kompensere for det manglende syn i 1/4 af synsfeltet, men også her var der fremskridt.
Inge kan klare dagligdags opgaver af moderat til svær karakter, men bliver generelt hurtigere træt end normalt.
Det er planlagt, at Inge udskrives fra Skive torsdag den 1. februar, og at ergoterapeuterne i Skive allerede på det tidspunkt har udfærdiget træningsprogram med øvelser - og at ergoterapeuternes forslag og anbefalinger er sendt til Silkeborg Kommune.
Silkeborg Kommune er så forpligtet til, inden for 3 hverdage efter udskrivelsen, at rette henvendelse til Inge med de kommunale tilbud.
En af afdelingens læger kom også kort forbi og fortalte, at kontrolscanningen fra i torsdags var positiv.
Størstedelen af den mængde blod der var i hjernen ved scanningen den 18. december, var nu forsvundet.

Så gik vi altså også lige en tur ind i gågaden i Skive i stærk blæst, kuling og regn for at spise frokost - og Inge for at klare et par småærinder ved en guldsmed og i en strikkebutik.


Spændende hvad nærmeste fremtid bringer.