Onsdag den 14. september 2016 (dag 3)

Vi havde hjemmefra snakket om, at det kunne være interessant igen at kigge forbi bebyggelsen "Karolinenhof" ude i den sydøstligste del af Berlin.
Her boede vi en uge i sommeren 2004 i et baghus på adressen Karolinenhofweg 57.

Det vi dengang kunne konstatere var, at adskillige huse var i forfald, andre fraflyttet - og generelt var der ikke gjort ret meget ved bygningerne siden "Die Wende" i 1989.

Nu er der forløbet 12 år, så der må da være sket et og andet.
Det var en tur på næsten 100 km for at komme derud, en tur som så også tog lidt ekstra tid på grund af et par større vejarbejder.


FOTOs herover:

Som det så ud i 2004.
Som det så ud nu - i 2016.


Kvarteret havde ændret sig en hel del, adskillige huse var restaureret eller under instandsættelse.
Enkelte huse var revet ned og erstattet af bygninger i helt nyt snit.

Vi husker især et gammelt spøgelsesagtigt hus 2½ etager, det var gråt og trist, og ude fra gaden kunne man flere steder kigge gennem taget.


FOTOs herover:

I dag er huset under voldsom istandsættelse, der er kommet nyt tag på, og dele af facaderne er sat i stand - men der er stadig et pænt stykke vej før man er i mål.
Og så flyder det med gamle bilvrag på grunden (kunne man ikke tidligere se på grund af høj bevoksning/højt krat).


Grunden er nu godt halvvejs ryddet for store træer og krat).

Så kørte vi ind til "Alt Köpernick" (det gjorde vi også i 2004), hvor vi stillde bilen på en af de få gratis parkeringspladser, og gik ind mod det vi anså for at være Köpernick bycentrum.

Bingo.

Da vi rundede det tredje eller fjerde gadehjørne, befandt vi os lige foran det flot istandsatte rådhus i Köpernick med en flot udsigt mod Luisenhain og floden Dahme, der er en biflod til Müggelspree.
Ud over udsigten til Luisenhain, var der udsigt til en konstant strøm af sporvogne lige foran frokostbordet.
Vi satte os ved den fortovsrestaurant som hørte til Rathauskeller, og fik vores frokost.
Bestillingen lød på "Köpernicker Doppeldekker", en form for sandwich, hvor top og bund var en virkelig knasende sprød rösti og hvor der var lagt massive ruller af velsmagende gravad laks imellem sammen med en speciel flødecreme, og dertil en passende portion marineret salat.
Det smagte bare godt.


FOTOs herover:

Det nyistandsatte rådhus i Köpernick.
Livlig sporvognstrafik foran cafeeen ved siden af rådhuset.


Sluttede Köpernick af med at slentre en tur ud ad søpromenaden, ned ad Schlossplatz (fik billeder af "Die Wilden Pferde"), ned ad Grünstrasse og over Schüssler Platz til Alter Markt og ned ad Müggelspree.

Og så satte vi kursen mod Potsdam.


FOTOs herover: Die Wilden Pferde i Köpernick


I adskillige udstillingsmontre i Beetzseer Zentrum var udstillet "Leguano fodtøj", og i centrets rejseinfo-butik fik vi udleveret en brochure og fandt ud af at mærket kun forhandles i Tyskland, Schweiz og Spanien.

Den nærmeste butik var på Humboldtstrasse 1, 14467 Potsdam.

TOMTOM fandt uden besvær butikken, selv om Carlo kun 100 meter fra målet var på "no go" gennem et større byrenoveringsprojekt.
Inge var inde for at prøve det fodtoøj hun havde set sig lun på, men valgte ikke at købe noget (de kostede såmænd "kun" 150 Euro).


FOTOs herover:

Hvorfor ikke ??? - Også midt i Potsdam findes en afstandsviser.
Flot kirke midt i Potsdam.


Der er lavet et særskilt galleri fra turen Karolinenhof, Köpernick, Potsdam - klik her.

Så kørte vil tilbage til Brandenburg og fik taget de billeder i Altstadt, som ikke kom i kassen i går - og så fandt vi også et sted, hvor vi kunne få dagens is.

Der er lavet et særskilt galleri fra den forsinkede "kameratur" i Altstadt - klik her

Under opholdet i Köpernick så vi for første gang under opholdet hernede hvide skyer på himlen - men temperaturen rørte det ikke ved; foreløbig 4 dage med 30° eller mere - og det midt i september.

Dagens temperatur +30° og ind imellem meget lidt "let skyet".