2014 Sommerferie i Ungarn - Szeged dag 1

I dag skulle vi ud at prøve kræfter på egen hånd i den ungarske trafik.

2 minutters gang, så var vi fremme ved AVIS.
Papirarbejdet var hurtigt overstået, og bilen hentet i garagen af en medarbejder.
Vi læssede bagagen og satte TOMTOM på arbejde.

Vi kom hurtigt, let og elegant ud af Budapest, og var snart på motorvejen mod Szeged, hvor det gik strygende fremad indtil ca. 90 km fra målet.
Først var der en skiltebro på tværs af motorvejen om at der var et uheld.
Det varede lige et par minutter, så holdt vi alle bumstille.
Herefter forløb godt 40 minutter med små fremadkørsler a 200 - 400 meter.
Så kom et skilt om uheld forude, så blev trafikken ledt over i højre spor, og derefter over i venstre spor, og pludselig måtte begge spor benyttes igen.
Et par hundrede meter længere fremme var uheldsstedet, som strakte sig over ca. 300 meter og involverede 3 køretøjer.
(Som "gammel politier" må jeg sige, at det ungarske politi havde gjort endog rigtig meget ud af gerningsstedsudndersøgelse på uheldsstedet. Der var godt nok tegnet mange skridbaner op på asfalten, og de enkelte løsdeles placering var nøje markeret med kridt og nummereret!).


FOTO herover:

Disse 2 billeder har ikke noget med selve turen mod Szeged at gøre, men hører til det vi oplevede lørdag eftermiddag.
Fotograf med brud på slæb og fotograf med bruden placeret på græsset foran borgmesterkontoret.
Der var mange bryllupper i Szeged denne lørdag.


Så gik det igen strygende mod syd og Szeged.

Vi valgte som det første at aflægge besøg på "PICK salami & paprikamuseum".
Her kom vi alt for tidligt. Vi var der lidt før 1300; museet åbnede først kl. 1500.
Til den anden side i indgangspartiet var der adgang til en typisk ungarsk restaurant, så her gik vi ind for at få noget frokost.
2 x stegt karpe (den ene portion som pandestegt, den anden som friturestegt) med ris. Dejlig frokostret. Karpe smager altså rigtig godt - og så er det ikke engang dyrt.

Der var stadig laaang tid til museet åbnede, så vi valgte at køre ud på rostadion for at se, hvordan det gik for danskerne.

Det var noget af en øvelse i sig selv at finde ind på tilskuerafsnittet og - parkeringen på rostadion.
Indkørsel, hvor der normal er bom for og indkørsel forbudt - og så hele vejen ned langs banerne fra start på 2.000 meter mærket til umiddelbart før startmærket for 200 meteren.

Billedserien herunder er indledende heat 3 i Damer U23 200 meter.
Bane 1-8 er: Egypten, Tunesien, Litauen, Hviderusland, Ungarn, USA, Indien og Singapore.
Ungarn vandt foran Hviderusland og Litauen.

Det havde været en halvvejs øv-dag oven på en forrygende god torsdag (torsdag havde både Dame Junior og Dame U23 K4 kvalificeret sig til A finalerne lørdag formiddag, lige så Morten Graversen (Silkeborg) i Herre Junior K1 1.000 meter.

Jonathan Dagnæs (Silkeborg) og Thomas Nielsen havde misset A-finalen, men mtte anses at være et af de stærkeste mandskaber i B-finalen).

Både Herre Junior og Herre U23 K4 1.000 meter havde ikke klaret sig videre til A-finalen.

På grund af deltagerantal, var det kun blevet til B-finale for Juniorerne, medens U23 drengene var færdige efter indledende og semifinale.


FOTOs herover:

Der blev også roet enerkano hos damerne - Ukraine og Uzbekistan kæmper.
Damekano blev taget alvorligt; se engang, hvor langt fremme og dybt ungareren Rebeka Molnár, Ungarn, graver for at "fange vand".


Dame junior K2 500 meter med Katrine Græsbøll Christensen (Silkeborg) og Julie Frølund var kommet i A finalen, det samme var den forsvarende verdensmester i Dame Junior K1 500 meter, Emma Jørgensen fra Maribo.

Emma havde også kvalificeret sig videre til semifinalen i hendes anden VM-titel-klasse Dame Junior K1 200 meter, og medens vi var på stadion kvalificerede også Orion Pilo og Lasse Bro Madsen sig til semifinalen på Herre U23 K2 200 meter.

Rostadion var fornemt indrettet med store tilskuerpladser, og på den anden side af banerne "kørte" billeder fra det live-streaming-signal, som under finaledagene gik direkte til ungarsk TV.


FOTOs herover:

Man kunne også følge løbene på storskærm.
Det er godt nok noget af en nedslidt størrelse - men pæn og ren indvendig.


Så kørte vi ind til Szeged og fandt frem til vores hotel, Tisza Sport Hotel.

De rutter med pladsen.
Vi fik tildelt værelse i B fløjen på første sal. Værelse og værelse er nok så meget sagt - det var nærmest en hel lejlighed besående af køkken, lagerrum, spiserum, garderoberum, badeværelse, soveværelse med 4 senge!!! og en pænt stor altan.

Som om vi ikke allerede havde fået fisk på dagen, bestilte vi fisk igen til aften på et lille, listigt sted lige i nærheden af vores hotel.

Det var en lidt speciel sammenblanding med stegt "catfish", røget laks og gorgonzola som en kage oven på en mere end voksen portion ris med masser af hakket kryddergrønt.
Smagte rigtig godt.