Tirsdag den 20. august til onsdag den 21. august 2019

Så er turen med Hurtigruten og Bergensbanen overstået, og det er tid til at stikke snuden hjemad med færgen fra Oslo til Frederikshavn.
Havde egentlig planlagt at skulle en tur ind på Karl Johan for at få en kop kaffe eller lignende - men det sprang vi over da geografien i byen ikke helt vendte som vi havde forestillet os hjemmefra.


FOTOs herover:

Så er vi igen havnet i en "storby".
Ved Stena-terminalen måtte vi lige afvente, at DFDS-båden til København kom afsted inden STENA SAGA kunne komme til.


Vi valgte i stedet at tage en TAXA over til STENA-terminalen - og her afvente at vi kunne komme ombord på STENA SAGA med planmæssig afgang fra Oslo kl. 1830.

Personbilletter med kahyt med vindue, aftensmaden og morgenmaden var bestilt og betalt - så det var nemt.

Aftensmaden blev nydt ved et bord i første række forskibs i panorama-afdelingen af restauranten - bedre udsigt findes ikke.

Ankomst til Frederikshavn kl. 0730, og så en lang, lang gåtur i passagertunnel indtil vi havnede på den anden side af hovedvejen hvor vi prajede en TAXA så vi kunne komme ud til vores bil.

Bilen var der, nøglerne hang på aftalt sted - og så var det bare med at komme sydover, hjem for at læsse af og pakke ud, og hente SAMSON i hundepensionen.

Så kunne roen sænke sig!


FOTOs herover:

"Gamle Oslo" med rådhuset og Holmenkollen i baggrunden og "Nye Oslo" med en massenye bygninger i vandkanten (og tilsyneladende flere på vej).


Nu er turen overstået.

Oplevelserne har været mange og forskelligartede.

Norge har altid været et yndet ferieland for os - og den opfattelse er ikke blevet mindre efter sådan en tur "op og ned langs kysten" og "tværs over landet".

Især Carlo kunne godt tænke sig at se nærmere på 1: L......., 2: V........, 3: K........, 4: A......... og en masse andre steder - men det vil kræve selvkørsel, øhop, diverse indkvarteringer og meget, meget mere - så mon ikke det bare bliver ved drømmene.


FOTOs herover:

Kan ikke slutte en beretning om ferie i Norge med andet end en flot solnedgang over Oslofjorden.